‘Kötü Dünyada İyi Çocuklar yetiştirmek’

Fiza Aile Danışmanlığı Kurucusu Firdevs Karaca Eren, İskilip’te bulunan Azmimilli İlk ve Orta Okulu’nun...

19 Nisan 2014 Cumartesi 12:40
 ‘Kötü Dünyada İyi Çocuklar yetiştirmek’


Fiza Aile Danışmanlığı Kurucusu Firdevs Karaca Eren, İskilip’te bulunan Azmimilli İlk ve Orta Okulu’nun daveti üzerine ailelere seminer verdi. ‘Kötü Dünyada İyi Çocuklar Yetiştirmek’ başlıklı seminere, Okul Müdürü Kadir Çelik, öğretmenler ve çok sayıda davetli katıldı.

Firdevs Karaca Eren, ‘İyi’ çocuk yetiştirme kurallarını; model olma, iletişim araçları, sözler, spor ve hobiler, yemek, değerlerimiz, sevgi ve kabul, disiplin, okul başarısı, okuma alışkanlığı olmak üzere 10 başlıkta ele aldı. Eren, konuşmasına şöyle devam etti. “Özellikle de değerler eğitimindeki eksikliğimiz, çocuk ve aileyle ilgili yaşanan sorunların ana kaynağı. Başarı, çocuk ve ailesi için önemli bir kavram olmasına rağmen, sadece okul başarısını içermemelidir. Çocuk, ister ayakkabı boyacısı, ister holding patronu olsun, işini dürüst yapmayı, kendi çıkarı kadar başkalarının çıkarını da gözetmeyi ve yapabileceğinin en iyisini yapmayı hedeflemelidir. Ziyaretler de değerler eğitimini zenginleştiren ayrı bir faktördür. Çocuğun ilerde olmak istediği mesleği icra eden kişilere yapılacak ziyaret, kendini tanımasına ve sağlam hedefler belirlemesine zemin hazırlar. Yine, hastanede yatan tanımadığınız hastaların ziyaret edilmesi, hapishane ve mezarlık ziyaretleri ergenin hayattaki varlığını sorgulamasında aradığı cevapları bulmasını sağlar. İsimsiz yapılan iyilikler, birey üzerinde terapi etkisi oluşturur. İletişim araçlarını ihtiyacımız kadar kullanalım ama asla bizi hayatımızdan ve değerlerimizden koparmasına  fırsat vermeyelim” dedi.

Seminer programı davetlilerden gelen soruların yanıtlanmasıyla sona erdi. Okul Müdürü Çelik, Eren’e  teşekkür ederek, çiçek takdiminde bulundu.







Son Güncelleme: 19.04.2014 12:43
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
arife filiz 2014-04-20 14:58:20

Teşekkür ederiz