KYK yurt başvuruları başlıyor

Üniversite öğrencilerinin yurt başvuruları Ağustos''ta başlıtor

31 Temmuz 2017 Pazartesi 15:33
KYK yurt başvuruları başlıyor

Yüksek öğrenim öğrencilerinin KYK yurt başvuruları Ağustos’ta başlıyor.

Hitit Üniversitesi’nden yapılan açıklamada şu bilgiler verildi: “KYK yurt Bilindiği üzere yükseköğretimde öğrenim gören öğrencilerin önemli bir kısmı Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu bünyesindeki yurtlarda barınmaktadır. Öğrencilerin bu yurtlarda barınma hakkı elde edebilmeleri için, öncelikle buraya belirlenen tarihlerde başvuru yapmaları gerekmektedir. Öğrencilerin başvuru sırasındaki kodlama hatalarını ortadan kaldırmayı amaçlayan KYK, bu yıl yeni bir uygulamayı daha hayata geçiriyor. Geçen yıl kısmi olarak uygulanan sistem bu yıl hayata geçecek ve öğrencilerin okul bilgileri, YÖK’ün sistemi üzerinden alınacak olup; bu uygulama sayesinde öğrencilerin başvuru esnasında yanlış işaretleme yaparak mağdur olması engellenecektir.

Başvurular, e-Devlet’te yer alan öğrenim bilgilerine göre alınacağı için, öğrencilerin e-Devlet’teki bilgilerinin doğru ve eksiksiz olması gerekmektedir. Öğrencilerin başvuru sırasında herhangi bir sorun yaşamaması için öncelikle e-Devlet’e kendi şifreleri ile giriş yaparak okul/bölüm ve öğrenim bilgilerini mutlaka kontrol etmeleri, bilgilerinde yanlışlık olan öğrencilerin üniversitenin öğrenci işleri ile görüşmeleri gerekmektedir. KYK bünyesindeki yurtlarda kalmak için başvuru yapacak öğrencilerin mağduriyet yaşamamaları için başvuru öncesinde e-devlet üzerinden öğrenim bilgilerini mutlaka kontrol etmeleri büyük önem arz etmektedir. Hatalı ya da eksik öğrenim bilgisiyle yurt başvurusu yapan öğrencilerin başvuruları geçersiz sayılacak, bilgilerinde yanlışlık olmayan öğrenciler ise, başvurularını doğrudan gerçekleştirebileceklerdir.

Başvurular e-Devlet üzerinden alınacağı için, e-Devlet şifresi olmayan öğrencilerin kimliği ile birlikte PTT şubelerine giderek mutlaka e-devlet şifresi almaları veya diğer e-Devlet giriş yöntemlerinden birine (internet bankacılığı, e-imza, mobil imza, T.C. kimlik kartı) sahip olmaları gerekiyor. Bu yıl KYK yurt başvurularının Ağustos ayı içerisinde alınacağı öngörülmekte olup; öğrenciler yurtlara başvuru tarihi ve başvuruların sonuçlanmasıyla ilgili her tür bilgiye Kurumun resmi internet adresinden (yurtkur.gsb.gov.tr) ulaşabileceklerdir.”
 

Son Güncelleme: 30.07.2018 01:12
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.