Letonya ve Litvanya’dan misafir geldi

Letonya ve Litvanya’dan Mecitözü Şehit Mahmut Daştan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesine misafir geldi.

26 Mart 2015 Perşembe 13:27
 Letonya ve Litvanya’dan misafir geldi


Letonya ve Litvanya’dan Mecitözü Şehit Mahmut Daştan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesine misafir geldi.


Erasmus “Bağımlı Değil Özgür Yaşa” projesi kapsamında Letonya ve Litvanya’nın Daugavpils Medical Collage, Utenos Kolegija okullarından 2 öğretmen ve 15 öğrenci Mecitözü Şehit Mahmut Daştan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesine misafir olarak geldiler.


Bağımlılıkla ilgili mücadelenin nasıl yapılacağı konusunu kapsayan projede Mecitözü’nün konuğu olan öğrencilere Türk kültürünü yansıtan sunumlar, Çorum’un tarihi ve turistik yerlerinin tanıtımı, Alacahöyük, Boğazkale ve Amasya gezileri düzenlenecek.  Litvanya ve Letonyalı öğrencilerde sunumlar yaparak kendi kültürlerini tanıtacak.


Litvanya ve Letonya’dan gelen öğrenci gurubu, İlçe Milli Eğitim Müdürü ile beraberindeki okul yönetici ve öğretmenleri Milli Eğitim Müdürü Seyit Ali Büyük’ü ziyaret ettiler.


Türkiye’nin eğitim sistemi ile ilgili ekibe bilgi veren Milli Eğitim Müdürü Seyit Ali Büyük, mesleki eğitim kurumlarının eğitim öğretimi hakkında açıklamalarda bulunarak, yapılan bu projelerin eğitim ve kültürel paylaşımlar açısından önemli olduğunu söyledi.


Ziyaret sonunda çektirilen hatıra fotoğrafının ardından konuk öğrenciler Alacahöyük ve Boğazkale gezisine uğurlandı.




 

Son Güncelleme: 26.03.2015 13:29
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.