LYS öncesi koordinasyon toplantısı

İl Sınav Koordinasyon Kurulu 18-19 ve 25-26 Haziran 2016 tarihlerinde Çorum'da da yapılacak olan 2016- Lisans Yerleştirme Sınavlarının (2016-LYS) huzur ve güvenli bir şekilde gerçekleşmesini sağlamak amacıyla toplantı yaptı.

14 Haziran 2016 Salı 10:58
LYS öncesi koordinasyon toplantısı

İl Sınav Koordinasyon Kurulu 18-19 ve 25-26 Haziran 2016 tarihlerinde Çorum'da da yapılacak olan 2016- Lisans Yerleştirme Sınavlarının (2016-LYS) huzur ve güvenli bir şekilde gerçekleşmesini sağlamak amacıyla toplantı yaptı.

Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Reha Metin Alkan başkanlığında dün gerçekleştirilen toplantıya Vali Yardımcısı Ali Deniz Sürmen, İl Jandarma Komutanı Jn Albay Ahmet Çelik, Belediye Başkan Yardımcısı Zeki Gül, İl Emniyet Müdürü Murat Kolcu ve İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Gazi Yıldırım katıldı.


Toplantıda, sınavın huzur ve sükûnet içinde geçmesi ve adayların sınav konforlarını etkileyebilecek olası durumlar görüşülürken alınması gereken tedbirlerde masaya yatırıldı.


İl Sınav Koordinasyon Kurulu Başkanı Rektör Prof. Dr. Reha Metin Alkan yaptığı açıklamada, sınavların 18-19 Haziran 2016 (LYS/4-1) ve 25-26 Haziran 2016 (LYS/2-5-3) tarihlerinde olmak üzere 5  ayrı oturum halinde uygulanacağını dile getirerek, sabah oturumlarının saat 10.00'da, öğleden sonraki oturumun ise 14.30 başlayacağını, sınavın zamanında başlatılabilmesi için, adayların kimlik denetimleri yapılarak sınav salonlarına alınmalarına sınavdan bir saat öncesinden başlanılacağını söyledi.


Sınava Çorum'da 5 oturum genel toplamı için 66 sınav binasında yaklaşık 19 bin adayın katılacağını, bununla birlikte 2 bin 700'e yakın personelinde görev yapacağını kaydeden Rektör Alkan, sınava girecek adayların sınav öncesinde stresten uzak durmaları gerektiğini kaydetti.


Sınava ilişkin genel bilgilerin ÖSYM Başkanlığının (http://www.osym.gov.tr ) resmi internet adresinde yer aldığını ifade eden Rektör Alkan, bu bilgileri sınava girecek adayların ve tüm sınav görevlilerinin sınav öncesinde titizlikle okumalarının yararlı olacağını vurguladı.


Rektör Alkan, özellikle sınava girecek aday ve görevlilerin yanlarında bulundurmaları zorunlu olan belgeler ile sınavda bulundurulması ÖSYM Başkanlığınca yasaklanan materyaller hususunda kurallara uyulmasının sınavın huzur ve güvenliği açısından önem arz ettiğini de dile getirdi.


Sınavın güvenliği ve selameti açısından gereken tedbirin alındığını, sınava girecek gençlerin sınava adaptasyonlarını etkileyecek her türlü olumsuz durumun özellikle gürültü ile ilgili olarak Çorum genelinde gereken itinanın gösterilmesinin önemli olduğunun altını çizen Rektör Alkan, meslek hayatlarını önemli ölçüde şekillendirecek olan bu sınava girecek tüm adaylara başarılar diledi.


Son Güncelleme: 14.06.2016 14:02
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.