‘Mazeret değil, iş üretiyoruz’

Hitit üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Reha Metin Alkan, Mühendislik Fakültesi ve...

31 Mart 2015 Salı 15:42
 ‘Mazeret değil, iş üretiyoruz’


Hitit üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Reha Metin Alkan, Mühendislik Fakültesi ve İlahiyat Fakültesi öğretim elemanlarıyla bir araya gelerek görevde bulunduğu süre içerisinde üniversitede yapılan ve yapılması planlanan çalışmalara ilişkin genel değerlendirmelerde bulundu.


Bu tür toplantıları çok önemsediğini dile getirerek, üniversite mensuplarının gayretli çalışmaları beraberinde paydaşlarından aldığı desteklerle hızlı bir gelişim gösterdiğini belirten Alkan, mazeret üretmeksizin, doğru olduğuna inandığı yolda ilerleyen üniversitenin eğitim faaliyetleri beraberinde  sektör işbirliği yaparak sahip olduğu bilgi birikimi ile bulunduğu topluma katma değer sağlamayı amaçladığını ifade etti.


Tüm mensuplarına daha iyi imkanlar sunmanın çabası ve gayreti içerisinde olduklarını vurgulayan Alkan, en son teknoloji ile donatılarak modern tasarıma sahip prestijli binaların bir kısmının tamamlanarak hizmet vermeye başladığını ve yapımı devam eden inşaatların da en kısa sürede başarıyla tamamlanarak hizmete gireceğini kaydetti.


Hitit Üniversitesi Bilimsel Teknik Uygulama ve Araştırma Merkezi (HÜBTUAM) ve  Çorum Organize Sanayi Bölge Müdürlüğü, Çorum İl Özel İdaresi ve Çorum Ticaret ve Sanayi Odası ortaklığında hayata geçirilen Çorum Teknoloji Geliştirme Bölgesi (TGB)-Teknokent’imizin tamamlanan modern binalarının faaliyete hazır hale geldiğini belirten Alkan, üniversite için büyük önem arz eden bu mekanları en iyi şekilde değerlendirip araştırmaya yönelik çalışmalar yapılmasının çok önemli olduğunu ve bu bağlamda öğretim elemanlarından da Merkez Laboratuvarı ve Teknokent’in etkin kullanımı için çok şey beklediğini ifade etti.


Uluslararasılaşmanın her yerde, her kurumda geçerli bir kavram olduğunu ve üniversite olarak özellikle yurt dışı imkânından yararlanarak eğitim almayı, ders vermeyi ve yayın yapmayı çok önemsediklerini aktaran Alkan, üniversitede evrensel ölçüler göz önünde tutularak belirli bir standardı yakalamak istediklerini belirterek “Dünyaya entegre olmak istiyorsak bizler de çalışmalarımızı evrensel ölçülerde yapmalıyız” dedi.


Üniversitede her türlü bilimsel, akademik ve eğitsel çalışma ortamının artık oluştuğunu, çalışma yapmak isteyen herkes için gerekli her türlü fırsatın ve desteğin verildiğini, ülke ve daha da önemlisi insanlığa yapacağı çalışmalarıyla katkı sağlamak isteyen her araştırmacıya desteklerin daha da artarak verileceğini belirten  Rektör,  oluşturulan bu sinerji sonrasında üniversitenin Akademik Yayın Performansı sayılarındaki artışa dikkat çekti.


Oluşan bu sinerji ve beraberinde yapılan gayretli çalışmalarla üniversitenin hızla gelişimine devam edeceğine inandığını vurgulayan Rektör, fakülte öğretim elemanlarına katkı ve katılımlarından dolayı teşekkür etti.



Son Güncelleme: 31.03.2015 15:44
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner165