MBSTS sınavı Çorum’da da yapılacak

Diyanet İşleri Başkanlığı, 2016 yılı Mesleki Bilgiler Seviye Tespit Sınavı (MBSTS) başvuruları başladı.

30 Ocak 2016 Cumartesi 09:53
MBSTS sınavı Çorum’da da yapılacak

 Diyanet İşleri Başkanlığı, 2016 yılı Mesleki Bilgiler Seviye Tespit Sınavı (MBSTS) başvuruları başladı.

www.corumhakimiyet.net’te yer alan habere göre,Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM)’nden yapılan duyuruda başvuruların 8 Şubat 2016 tarihine kadar süreceği bildirildi.

Sınava girecek adaylar, 95 TL olan sınav ücretini 28 Ocak - 9 Şubat 2016 tarihleri arasında Halkbank, Kuveyt Türk, Akbank ve TEB şubeleri ile Ziraat Bankası internet ve mobil bankacılığı üzerinden ÖSYM hesabına yatıracak.

ÇORUMLU ADAYLARA MÜJDE

Din görevlisi adaylarının katılacağı DİB MBSTS, 2 Nisan 2016 Cumartesi günü saat 14.00’te yapılacak.

ÖSYM’den yapılan açıklamada sınavın düzenleneceği 34 merkez arasında Çorum da yer aldı. Böylece önceki sınavlarda Çorum dışındaki şehirlere gitmek zorunda kalan adayların ulaşım çilesi ortadan kalkmış oldu.

90 dakika sürecek sınavın başvuru koşulları ile ilgili detaylı bilgiye ÖSYM’nin resmi internet sitesinden ulaşılabilir.

Öte yandan adayların, sınava başvuru yapmadan önce Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından duyurulan müracat koşullarını dikkatlice incelemeleri, tüm koşulları taşıdıkları takdirde sınav ücretini yatırarak başvuru yapmaları tavsiye edildi.

Son Güncelleme: 30.01.2016 11:59
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.