Milli Eğitim’e 5 soru

Özgür Eğitim Sen il içi atama sonuçları ile ilgili Milli Eğitim yöneticilerine 5 soru yneletti.

02 Haziran 2018 Cumartesi 13:43
Milli Eğitim’e 5 soru

Özgür Eğitim Sen İl Sekreteri Şerif Öztuna, il içi atama sonuçlarının şeffaf olması gerektiğini bildirdi.

Öztuna, yaptığı açıklamada öğretmenlerin il içi atama sonuçlarının 31 Mayıs tarihi ile açıklandığını, İl  İçi İsteğiyle tercihte bulunan öğretmenlerin Çorum Milli Eğitim Müdürlüğü’nün  internet sitesindeki ilgili bölüme TC Kimlik Numaralarını  girerek atama sonuçlarını öğrendiklerini hatırlatarak, şöyle dedi; “Bu durum ilk bakışta sıradan bir prosedür gibi görünebilir.Ancak İl İçi Atama Sonuçlarının ,kimin, hangi okula kaç puanla atamasının yapıldığını gösteren Toplu Liste şeklinde yayınlanmaması atama talebinde bulunan  öğretmenlerin kafalarında konuya ilişkin soru işaretlerinin oluşmasına neden olmuştur. Aklımıza takılan  bu soruları hem Sayın Milli Eğitim Müdürlüğü Yetkilileriyle, hem de kamuoyuyla paylaşmak istedik.

1) Öğretmenlerin  İl İçi Atama Sonuçları neden herkesin görebileceği şekilde, şeffaflık  ilkesi gözetilerek açıklanmıyor?

2) Atama sonuçlarının açıklanmamasının insanların zihninde oluşturacağı olumsuz algılar ve bu algıların öğretmenlerin moral ve motivasyonuna yansımasının sonuçları neden hesaplanmıyor?

3) Şeffaflık  ilkesi  göz ardı edilerek neden kurumların  saygınlığına gölge düşürülüyor?

4) Eğer atama sonuçlarının şeffaf olarak açıklanmamasının makul ve mantıklı bir gerekçesi varsa, bu gerekçe neden öğretmenlerle paylaşılmıyor?

5) Atama sonuçlarının şeffaf olarak açıklanmaması yasal bir zorunluluktan mı kaynaklanmaktadır yoksa idari bir tasarruf mudur? Eğer idari bir tasarrufsa tek seferlik bir tasarruf mudur  yoksa önümüzdeki yıllarda da uygulama aynı şekilde mi  olacaktır?

Son Güncelleme: 02.06.2018 14:03
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Emre 2018-06-02 14:37:11

Haklısın sayın sekreterim biran önce bu sorulara cevap bekliyoruz.

Avatar
Eğitimşart 2018-06-02 17:28:36

Puan sıralı listelerin ilan edilmesinin nasıl bir mahzuru olabilir ki? Tayinler sonuçlanınca kimin nereya atandığı zaten belli olacak!

Avatar
Murat Basaran 2018-06-02 17:46:02

Milli Eğitim Camiası sizler gibi, her fırsatta hak ve adaleti dile getiren öğretmenlere sahip olduğu için onur duymalıdır. Ancak ne yazık ki en çok kıymet verilmeyenler de sizler oluyorsunuz. Net duruşunuzu selamlıyorum.

Avatar
Rehber Öğretmen 2018-06-02 18:32:35

Binlerce üyesi olan sendikalar neden bu konuda tek kelime etmezler anlamak mümkün değil. Özgür Eğitim-Sen yetkililerini siyasi bir amaç gütmeden, sadece öğretmenlerin hakkını ve hukukunu savunmak adına yapmış oldukları açıklamalardan dolayı kutluyor, başarılarının devamını diliyorum.

Avatar
Nurullah Sağlamkaya 2018-06-02 20:19:18

Eğitimci değilim; ama bu tip durumlarda kurumların şeffaflık ilkesi işletilmiyorsa orada adil, makul ve mantıklı işler dönmüyor demektir...

Avatar
Yusuf 2018-06-02 23:02:17

Teşekkürler hocam.

Avatar
kamil 2018-06-02 19:31:03

Neden aciklanmiyor? Ihtiyac listeside gec yayinlanmisti zaten

Avatar
Muzaffer 2018-06-02 21:20:34

Milli eğitim camiasının özellikle öğretmenlerin aklında şüpheye yerbırakmayacak şekilde şeffafiyetle paylaşılması gerektiğine katılıyorum. Bunu dile getirdiği için il sekreteri Şerif öztuna hocamıza teşekkür ediyorum.