Mini mini birler okulda

Yeni eğitim ve öğretim yılında okul öncesi, ilkokul 1. sınıf ve ortaokul 5. sınıflara kayıt olan...

08 Eylül 2014 Pazartesi 11:36
 Mini mini birler okulda


Yeni eğitim ve öğretim yılında okul öncesi, ilkokul 1. sınıf ve ortaokul 5. sınıflara kayıt olan öğrencilerin uyum eğitimi Türkiye genelinde olduğu gibi Çorum’da da başladı.


Uyum programı kapsamında farklı okullardan gelen öğrencilerin yeni gittikleri okullara daha çabuk uyum sağlamaları amacıyla okullarda ‘hoş geldin’ karşılamaları, okul tanıtım etkinlikleri, öğretmen tanışma etkinlikleri, arkadaş kaynaşma etkinlikleri ve okul kuralları tanıtımı gibi bir dizi etkinlik yapılıyor. 


Çorum’da yaklaşık 15 bin öğrenci uyum eğitiminde


2014-2015 Eğitim Öğretim Yılı Uyum Eğitimi’ne Çorum’dan yaklaşık 15 bin öğrenci katıldı.


Edinilen bilgilere göre, Çorum merkezde birinci sınıfa kayıt olan öğrenci sayısı 3 bin 162 olurken, il genelinde ise 4 bin 825’e ulaştı. 5. Sınıf Uyum Eğitimi’ne merkezde 3 bin 544, il genelinde ise 6 bin 198 öğrenci katıldı. Birinci sınıfa kesin kayıt yaptırması beklenen yaklaşık 2 bin öğrencinin daha olduğu belirtildi.  Okul Öncesi Eğitime ise şehir merkezinde 2 bin 756 öğrenci kayıt yaptırdı. İl genelinde 3 bin 800 olan Okul Öncesi Eğitim öğrenci mevcudunun kesin kayıtlarla birlikte 6 bini geçmesi bekleniyor.


Yeni eğitim ve öğretim yılında bir yenilik daha yapıldı. İlkokul birinci sınıfların yanı sıra 5. sınıfta okuyan öğrenciler de okula uyum uygulamasına katılıyor.


Okul öncesi, ilkokul, ortaokullara başlan öğrenciler, yeni eğitim öğretim yılının başlama tarihi olan 15 Eylül'den bir hafta önce okula başlayacak. Bu kapsamda, yarın başlayacak uyum eğitimi 12 Eylül Cuma günü sona erecek. 


Okul öncesi ve ilkokul 1. sınıf öğrencilerinin, alışkın olduğu ev ortamından ayrılarak değişik özellikler taşıyan okul ortamına geçişlerinde okul kaygılarını gidermek ve onlara okul ortamını sevdirmek, oyun, drama ve sportif etkinlikler yoluyla öğrenme ortamını, öğretmenlerini ve arkadaşlarını tanımalarını sağlamak amacıyla 2006-2007 eğitim ve öğretim yılından itibaren okullar açılmadan bir hafta önce uyum programı uygulaması yapılıyor. 


Öte yandan İlk kez 2013 yılında 12 pilot ilde uygulanmaya başlanan Ortaöğretime Uyum Programı, 2014-2015 eğitim öğretim yılında 41 ilde belirlenen 87 okulda gerçekleştiriliyor.




 

 

Son Güncelleme: 08.09.2014 11:52
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.