Minikler tavuk çiftliğinde

Ulukavak Anaokulu 5-6 yaş grubu öğrencileri tavuk çiftliğine gitti.

08 Kasım 2018 Perşembe 13:13
Minikler tavuk çiftliğinde

Ulukavak Anaokulu 5-6 yaş grubu öğrencileri tavuk çiftliğine gitti. Kip Tavukçuluk Firmasına düzenlenen geziye katılan yaklaşık 120 öğrenci, yumurta sofralarına gelmeden önce geçirdiği süreci adım adım görme fırsatı buldu. Tavukların yumurtlamasından, yumurtaların paketlenmesine kadar her adımı tek tek inceleyen öğrenciler, şaşkınlıklarını gizleyemedi.

Çorum-İskilip Yolu 10. Kilometrede bulunan Kip Tavukçuluk firmasını ziyaret eden öğrenciler, yumurta sofralarına gelmeden önce geçirdiği süreci adım adım gözlemledi. Firma yetkililerinden Mehmet Kip’in rehberlik ettiği gezide önce tavukların arasına giren öğrenciler, tesisin bu bölümünde tavukların nerede tutulduğunu ve nasıl yumurtladığını, yumurtaların nerede biriktirildiğini incelediler. Yumurtaların tesisin diğer bölümlerine geçirilmesinde kullanılan tünelleri gördüklerinde şaşkınlıklarını gizleyemeyen öğrenciler, bazı yumurtaların tünellerden düşmesi üzerine kısa süreli bir panik yaşadılar ve bu durumu hemen eğlenceye dönüştürdüler.

Öğrenciler, kalite kontrol ve paketleme bölümünde yapılan işlemleri de inceledikten sonra, Kip Tavukçuluk firmasının kendilerine hediye ettiği birer paket yumurta ile tesisten ayrıldılar.

Son Güncelleme: 08.11.2018 15:09
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner165