Minikler Üniversiteden mezun oldu

Eğitim ve araştırma alanında yaptığı çalışmalara ek olarak “Üniversitelerin bulunduğu ile ve bölgeye; bilimsel, kültürel, sosyal ve ekonomik katkı sağlama” misyonundan hareketle birçok etkinliğe imza atan Hitit Üniversitesinde düzenlenen HİTÜ Çocuk Üniversitesi’nin mezuniyet töreni gerçekleştirildi.

01 Temmuz 2016 Cuma 16:08
Minikler Üniversiteden mezun oldu

Eğitim ve araştırma alanında yaptığı çalışmalara ek olarak “Üniversitelerin bulunduğu ile ve bölgeye; bilimsel, kültürel, sosyal ve ekonomik katkı sağlama” misyonundan hareketle birçok etkinliğe imza atan Hitit Üniversitesinde  düzenlenen HİTÜ Çocuk Üniversitesi’nin mezuniyet töreni gerçekleştirildi.

HİTÜ Çocuk Üniversitesi kapsamında Arkeoloji Atölyesi, Mikropların Dünyasına Yolculuk, Nano Dünyaya Yolculuk, Scratch Atölyesi, Robotlar Artık Hayatımızda, DNA Okulu, Seslerin Dünyasına Yolculuk-Müziğimi Yapıyorum, Ebru Atölyesi ve Yaşam Boyu Spor başlıklı programlarda eğitimler verildi.

Etkinliğe AK Parti Çorum Milletvekili, Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu Üyesi Lütfiye İlksen Ceritoğlu Kurt, Rektör Prof. Dr. Reha Metin Alkan, Üniversitenin öğretim elemanları, öğrenciler, velileri ve HİTÜ Çocuk Üniversitesi öğrencileri katıldı. 

Törenin açılış konuşmasını yapan Rektörü Prof. Dr. Reha Metin Alkan, ülkemizin geçtiği sıkıntılı süreçlerin tüm vatandaşları derinden etkilediğini ve büyük üzüntü duyduğunu ifade ederek “Bunların tekrar etmemesi veya olmaması için bizlerin olabildiğince genç arkadaşlarımızı, öğrencilerimizi en iyi şekilde yetiştirmemiz gerekiyor. Bu tür olayların olmaması için bizlerin yapması gereken, olabildiğince genç kardeşlerimizi yetiştirmek, dünyada her türlü bilince sahip insanların yetiştirilmesi büyük önem arz ediyor” dedi.

HİTÜ Çocuk Üniversitesi’nin Üniversite ile birlikte kurulan üniversiteler arasında ilk olduğunu ifaden eden Rektör Prof. Dr. Alkan, “Çorum’da bulunduysak, Çorum’da kurulduysak Çorum’un her kesimine elimizin değmesi gerekiyor. Her yere, herkese, her kesime üniversitenin elinin değmesi gerekiyor. Bu kapsamda da HİTÜ Çocuk Üniversitesi konseptini geliştirdik. Sizlerden gelen geri dönüşler çok önemli. Gelecek sene için bizlere çok önemli veriler oluşturacak. Muazzam bir çalışma olduğuna inanıyorum. İnşallah sonuçları da yansımaları da aynı şekilde sizler için güzel olmuştur” dedi.

HİTÜ Çocuk Üniversitesi’nin amacını; üniversite ortamında öğrenci arkadaşlarımıza bir bilimsellik ruhu kazandırmak, öğrencilerin daha bu yaştayken bilimsel merakını uyandırmak, heyecanını, merak duygusunu ortaya çıkarmak veya varsa bu potansiyeli geliştirmek olduğunun altını çizen Rektör Prof. Dr. Alkan, “Dünyada şuanda en önemli unsurlar yetişmiş insan gücü ve bilgi. Tek başına bilgi ya da tek başına yetişmiş insan gücü yeterli değil. Bu ikisini bir araya getirip insanlığa fayda sağlayacak şekilde yönlendirecek olursak aşamayacağımız hiçbir engel yok” dedi.

“Cumhurbaşkanımız her ilde bir üniversite olsun derken, sadece öğrenci sayıları ya da diğer faktörler için değil üniversiteler bulundukları bölgeye bilimsel, sosyal ve kültürel olarak da katkı sağlasın kuruldu” diyen Rektör Prof. Dr. Alkan, Hitit Üniversitesi’nin 2011 yılından bu yana içinde bulunduğu toplumdaki herkese dokunma hedefiyle hareket ettiğini vurgulayarak “Bizlere güvenip çocuklarınızı gönderdiğiniz için teşekkür ediyorum. İnşallah Türkiye’nin dünyanın, insanlığın önünü açacak olan, büyük gelişmelere imza atacak olan çocuklar olarak yetişecekle ve hep birlikte gurur duyacağız. Mezun öğrencilerimizi tebrik ediyorum” dedi.

Tüm konukları selamlayarak sözlerine başlayan Çorum Milletvekili, Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu Üyesi Lütfiye İlksen Ceritoğlu Kurt da “Burada hem veli hem de Çorum’lu olarak Üniversitemizin ortamında bulunmaktan gurur duyuyorum. İnşallah bugün çocuklarımız mezun olacak. Bizler güçlü ve dik durmalıyız. Hocalarımıza çok büyük iş düşüyor. Bugün 10 günlüğüne emanet ettiğimiz ve gelişmesini gördüğümüz çocuklar gibi nice çocuklar yetiştireceksiniz ki bizim memleketimiz güçlü olsun. Biz genç nüfusumuzla ve onları emanet ettiğimiz siz hocalarımızla gurur duyuyoruz. Her şeyin başı ve temeli sevgi. Burada bir sevgi ortamında çocuklarımızı yoğurdunuz. Umarım bu üniversiteye ve diğer üniversitelere hizmet eden çocuklar olarak sizlere geri dönüş sağlarlar. Ben çocukları şimdiden tebrik ediyor ve başarılarının devamını diliyorum” dedi.

Açılış konuşmaları sonrasında Çorum Milletvekili Lütfiye İlksen Ceritoğlu Kurt, Rektör Prof. Dr. Reha Metin Alkan ve Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Nurcan Baykam tarafından HİTÜ Çocuk Üniversitesi’nin gerçekleştirilmesine katkı sağlayan öğretim elemanlarına teşekkür belgelerinin verilmesinin ardından HİTÜ Çocuk Üniversiteli öğrenciler diplomalarını alarak kep attılar. Programın devamında öğrenciler tarafından ebru atölyesinde yapılan ebru örneklerinin ve arkeoloji atölyesinde gerçekleştirilen kil tabletlerin sunulduğu sergi gezildi.       

Bu yıl Hitit Üniversitesi tarafından ilki düzenlenen HİTÜ Çocuk Üniversitesi, gördüğü aşırı talep ve yoğun ilgi nedeniyle önümüzdeki yıllarda da çocuk üniversitesi etkinlikleri gerçekleştirilmeye devam edileceği belirtildi.






 

Son Güncelleme: 01.07.2016 16:21
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner165