MY Koleji Kocaeli’nde

AK Parti Çorum Milletvekili Murat Yıldırım tarafından Kocaeli Başiskele’de kurulan Özel...

16 Nisan 2014 Çarşamba 10:55
 MY Koleji Kocaeli’nde


AK Parti Çorum Milletvekili Murat Yıldırım tarafından Kocaeli Başiskele’de kurulan Özel Murat Yıldırım Anadolu Lisesi (MY Koleji) Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık’ın da katıldığı programla hizmete açıldı. Katılımın oldukça yoğun olduğu açılış törenine Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Kocaeli Valisi Ercan Topaca, Ak Parti Çorum Milletvekili Murat Yıldırım, Ak Parti İl Başkanı Mahmut Civelek, Kocaeli İl Milli Eğitim Müdürü Fatih Başak, İl Emniyet Müdürü Levent Yarımel, Başiskele Belediye Başkanı Hüseyin Ayaz, Başiskele Kaymakamı Ali Partal ve çok sayıda davetli katıldı. Açılış töreni okul öğrencilerinin halk oyunları gösterileri ve Büyükşehir Belediyesi Bando Takımı’nın konseri ile başladı.


‘ÖNCELİK KÜLTÜR VE AHLAK’

Okul kurucusu AK Parti Çorum Milletvekili Murat Yıldırım, önceliklerinin kültür ve ahlâk olduğunu söyledi.

Yıldırım, “My Koleji mutlu öğrencilerin içinde bulunduğu bir öğrenim siyasetine sahiptir. MY Koleji olarak üretebilen öğrenciler yetiştirme gayreti içerisindeyiz. Okulumuz bünyesinde okuyan öğrencilerimizi her alanda topluma yararlı bireyler yetiştirecek. Bu bina daha öncesinde doğru şekilde kullanılmıyordu. Biz okullarımızın içini bilgi, kültür, eğitim ve güvene dayanan bir Paradigma ile binamızı dolduracağız. Bizim ilk önceliğimiz eğitim, kültür, ahlak ve edep olacaktır. Okulumuz özel bir okuldur. Biz burada hem kaliteli hem de piyasaya göre ucuz bir eğitim vermek gibi bir hedefimiz var” dedi.


700 ÖĞRENCİ EĞİTİM ALACAK

Toplam 700 kontenjanlı Anadolu Sağlık Meslek Lisesi 45 dersliğe sahip ve toplam 60 öğretmen görev yapacak. Okul içerisinde 4 katlı Ana okul ve İlkokul da mevcut. Anasınıfı, ilkokul, ortaokul ve lise bölümünden oluşan 2 bölümlü MY Koleji’nde 4 katlı binada anasınıfı, ortaokul ve ilkokul, 3 katlı bina da ise Anadolu ve Anadolu Sağlık Meslek Lisesi öğrencileri eğitim görecek.


‘EĞİTİMSİZ BİR TOPLUM KALKINAMAZ’

Murat Yıldırım’ın ardından kürsüye gelen Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, eğitimsiz bir toplumun kalkınmasının mümkün olmadığını belirterek, “Eğitim kurumlarımız ne kadar nitelikli bireyler yetiştirirse toplumda o denli kaliteli bir toplum olur. Ben özel okul açan kişilere özellikle teşekkür ediyorum. Çünkü devletin yükünü azaltıyorlar. Eğitimin temel amacı iyi insan yetiştirmek olmalı. Eğitim uzun süreçli ve sabır isteyen bir şeydir. Ben böylesine güzel kurumlarda hizmet eden ve güzel insanların yetişmesi için çaba gösteren değerli milletvekilimiz Murat Yıldırım’a teşekkür ediyorum” diye konuştu.


EDEPLİ BİR NESİL YETİŞTİRECEĞİZ

Kocaeli Valisi Ercan Topaca, eğitimin öneminden bahsederek, “Ben bu okulumuzun Başiskele halkımıza hayırlı olmasını diliyorum. Bizim gerçekten edepli ve ahlaklı gençlere ve topluma ihtiyacımız var. Çok çocuğumuz var, ama eksik olan nokta onların edep ve ahlakları konusunda eksiklikleri. Kocaeli’de eğitim öğretimde çok ciddi gelişmeler meydana geliyor. Bunun en güzel örneklerini Başiskele ilçesinde görebiliyoruz. Başiskele ilçemiz Kocaeli ortalamasına göre eğitim öğretimde standartların üstünde. İlimiz bir sanayi kenti onun için bizlerin iyi yetişmiş insana ihtiyacımız var. Bunun içinde eğitime gerekli olan önemi vermeliyiz. Bunu başardığımız zaman Kocaeli’ni daha ileri taşıyacağız” dedi.


BAŞİSKELE EĞİTİMDE EN İYİSİ

Kocaeli Valisi Ercan Topaca, Başiskele’nin eğitim ortalamasının Kocaeli ortalamasının üstünde olduğuna dikkat çekti, “Bizlerin iyi yetişmiş insanlara ihtiyacı var. Bunun için de eğitime gerekli olan önemi vermeliyiz. Bunu başardığımız zaman Kocaeli’yi daha ileri taşıyacağız” şeklinde konuştu.

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık da, bakanlık öncesi geniş bilgi sahibi olduğu Milli Eğitim konusunda örnekler verdi, iktidarın bu alandaki yatırımlarından söz etti.

Bakan Işık, “Son 12 yılda Türkiye’nin kazandığı derslik sayısı 220 bini aştı ve 420 bin yeni öğretmen alıyoruz. Fatih projesi ile öğrencilerimizi kara tahtadan kurtarıp tabletlerle buluşturduk. Artık öğrencilerimiz görerek, dokunarak ve hissederek öğreniyor. Biz eğitim alanında çok ciddi yatırımlar yapıyoruz ve bu konuda Avrupa ile yarışıyoruz.

Biz eğitim ile öğretimi birbirinden ayıran bir eğitim anlayışı ile yatırımlarımızı yapıyoruz. Ben inanıyorum ki değerli milletvekilimiz en doğru şekilde çocuklarımızı yetiştirecek olan bir ekolle çocuklarımıza eğitim verecek. Zira bizi biz yapan değerlerimizi çocuklarımıza aşılamalıyız. Ben inanıyorum ki My Kolej Kocaeli’de yeni bir anlayış getirecek” dedi.







Son Güncelleme: 16.04.2014 11:00
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Hayırlı olur inşallah 2014-04-16 11:32:24

çorumun vekilleri başka şehirlerin vekilleri gibi değil çok çalışıyorlar, ama çorum a değil kendilerine yatırım yapıyor.