Ödüllü Mektup Yarışması

Genç Memur sen İl Başkanı Fatih Çınar liseli gençleri mektup yarışmasına katılmaya çağırdı.

15 Şubat 2016 Pazartesi 09:51
 Ödüllü Mektup Yarışması


Genç Memur sen İl Başkanı Fatih Çınar liseli gençleri mektup yarışmasına katılmaya çağırdı.

Yapılan açıklamaya göre, Son katılım tarihinin 26 Şubat olarak belirlendiği yarışmayla ilgili duyuru şöyle:


‘Tarihimizi, kültürümüzü, bizi biz yapan değerlerimizi yeni nesillere anlatmak, anlamak ve yaşamak boynumuzun borcudur diyerek çıktığımız yolda, her sene İstiklal Marşının Kabulünün ve  Çanakkale Zaferi ruhunun gençlerle buluşturulması adına düzenlediğimiz çeşitli etkinliklerimize, bu sene de liseli öğrencilerimize yönelik “Direnişin Sembolü İstiklal, Destanın Adı Çanakkale” konulu mektup yarışması düzenleyerek devam ediyoruz.


Siz katılımcıların bu anlayışla en içten, gerçekçi ve çarpıcı bir şekilde yazacağına inandığımız bu mektupların, ülkemiz gençliğinin tarihimizde büyük kahramanlıkları konu alan bu haftaya yönelik duygularını ortaya çıkaracak ve geçmişten güç alarak gelecek yolunda önemli adımlar atacaktır.


Genç Memur- Sen bütün gençleri kucaklayan, onları tarihimizle buluşturarak farkındalık oluşturmayı amaçlayan bu etkinliğine katılarak içinizdeki yazarı keşfedin ve bizimle paylaşın.


Yarışma sonucunda il birincileri olarak dereceye giren mektuplar kitap olarak basılacak ve ücretsiz olarak dağıtılacaktır.


YARIŞMA ŞARTNAMESİ


1. Yarışma, liselerde öğrenim gören bütün gençlere açıktır.


2. Mektuplar her ilde Genç Memur-Sen İl temsilciliklerine  yollanacaktır. Temsilciliği bulunmayan illerde ise  Memur-Sen İl temsilciliklerine veya Eğitim-Bir-Sen Şube Başkanlıklarına yapılacaktır. Genç Memur-Sen İl temsilciliklerimizin iletişim bilgilerine 
http://gencmemursen.org.tr/temsilcilikler/ adresinden, Memur-Sen İl temsilciliklerimizin iletişim bilgilerine http://www.memursen.org.tr/temsilcilikler/adresinden, Eğitim-Bir-Sen Şube Başkanlıklarınahttp://www.egitimbirsen.org.tr/ebs/subelerimiz adresinden ulaşabilirsiniz. Genel merkeze yapılacak başvurular dikkate alınmayacaktır.

3. Mektuplar  CD ye; İl-Mektup Adı ( Örneğin, Kayseri-Kahramanlar) şeklinde kaydedilmiş olarak bir çıktısı ile birlikte teslim edilecektir.


4. Mektuplar, Times New Roman yazı karakterinde 12 punto ve tek satır aralığıyla yazılmış olup, en fazla 7-8 sayfa olmalıdır.


5. Yarışmaya katılacak mektuplar daha önce hiçbir yerde yayımlanmamış olmalıdır.


6. Yarışmaya her katılımcı bir mektupla iştirak edebilir.


7.Mektup sahibinin adı, soyadı, adresi, lisesi, e-posta adresi ve telefon numarası mektubun en altında belirtilmelidir.

YARIŞMA TAKVİMİ


Son katılım tarihi: 
26 Şubat 2016

İl birincilerinin belirlenmesi ve ilanı: 4 Mart 2016

Türkiye geneli dereceye girenlerin ilan edilmesi: 11 Mart 2016

ESERLERİN DEĞERLENDİRİLMESİ YÖNTEMİ


Memur-Sen ve Genç Memur-Sen İl Başkanlıklarına teslim edilecek eserler en az 1 tarih öğretmeni içinde bulundurulacak şekilde 4 kişiden oluşan jüri ekiplerince değerlendirilecektir. Eserler okunurken isimler kapatılacak ve her mektuba bir kod numarası verilecektir. Jüri üyeleri mektupları ayrı ayrı değerlendirecektir ve sonunda her bir jürinin verdiği puanlar toplanarak aritmetik ortalaması alınacaktır. Puanlama işlemi tamamlandıktan sonra isimler açılacak ve en yüksek puan alan eser il birincisi ilan edilecektir. İl birincisi belirlendikten sonra sonuç tutanağı düzenlenecek ve jüri üyeleri tarafından imzalanarak genel merkeze gönderilecektir.


Aynı yöntem il birincileri arasından Türkiye genelinde dereceye girenlerin belirlenmesinde de uygulanacaktır.


YARIŞMANIN AMAÇLARI


Zaferler tarihimizin temel taşlarından olan İstiklal Marşı ve Çanakkale Zaferinin değerine vurgu yapmak ve değerlerimizden güç alarak geleceğe sahip çıkmayı sağlamak. 


Ülkemizin dört bir yanında bulunan lise öğrencilerimizin şanlı tarihimizin gururunu bizlere yaşatan, İstiklal Marşı ve Çanakkale Zaferine ilişkin düşüncelerini gün yüzüne çıkarmak.


Lise öğrencilerinin geçmişten aldıkları ilhamla geleceğe ilişkin duygu ve düşüncelerini içeren mektupları bir kitapta birleştirerek kalıcı kılmak ve kamuoyuna duyurmak.


YARIŞMA ÖDÜLLERİ


Türkiye birincilik ödülü; Macbook


Türkiye ikincilik ödülü;Toshiba Notebook i5


Türkiye üçüncülük ödülü;Toshiba Notebook i3


Mansiyon ödülü ;iPad Mini

 


Son Güncelleme: 15.02.2016 09:55
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.