Öğrenciler, geleneksel oyunları öğreniyor

Çorum Belediyesi "Okullar Hayat Olsun" projesi kapsamında okullara % 100 destek vermeye devam ediyor.

24 Nisan 2014 Perşembe 18:30
 Öğrenciler, geleneksel oyunları öğreniyor


Çorum Belediyesi "Okullar Hayat Olsun" projesi kapsamında okullara % 100 destek vermeye devam ediyor.

Çorum Belediyesi proje kapsamında okul bahçelerini asfaltladı. Daha sonra okul bahçelerine trafik eğitim parkuru ve unutulmaya yüz tutmuş oyunlardan yağ satarım bal satarım, yakar top, mendil kapmaca, sek sek, voleybol, basketbol, üç taş, pusula, dama, yılan, hentbol, futbol gibi oyunların oynanması için çizgiler çiziyor. Şu ana kadar 18 ilkokulun bahçesine geleneksel oyunların oynanacağı alana çizgileri çizildi.

Çorum Belediyesi olarak eğitim ve öğretime her türlü desteği verdiklerini ve eğitim kurumlarına yardımların devam edeceğinin altını çizen Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, "Çocuklar bizim geleceğimizdir. Belediye olarak onların geleceği için çalışıyoruz. Onların en iyi şekilde yetişmesi, ülkemizin geleceğini emin ellere bırakılması için bundan sonra da Çorum Belediyesi olarak çalışmalarımızı sürdüreceğiz" dedi.

Okul bahçelerine çizdikleri geleneksel oyunların oynanacağı çizgilerle geleneksel çocuk oyunlarının tekrar canlandırıldığını ifade eden Belediye Başkan Muzaffer Külcü, çocukların biraz da olsa internet ve bilgisayar ortamından uzaklaşarak kolektif yaşam bilincine kavuştuklarını belirtti. Yapılan çalışmanın hem öğrenciler tarafından hem de öğrenci velileri tarafından büyük bir memnuniyetle karşılandığını dile getiren Külcü, üç okulda geleneksel oyunlarla ilgili gösterilerin gerçekleştiğini kaydetti. 






Son Güncelleme: 24.04.2014 18:32
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.