Okul Meclis Başkanı seçildi

Dr. Sadık Ahmet Ortaokul'nda seçim vardı

16 Kasım 2017 Perşembe 14:28
Okul Meclis Başkanı seçildi

Dr. Sadık Ahmet Ortaokulu’nda okul meclisi oluşturuldu. Meclis üyeleri arasından okul meclisi başkanı seçildi. 5 adayın yarıştığı seçimde toplam oyların yüzde 40’ını alan 7/H Sınıfı öğrencisi Gözde Uygun başkan seçildi.

4 sandıkta gün boyu süren seçimde, Okul Müdürü Muharrem Olukçu, oy kullanan öğrencilere oy verme, demokrasi ve hoşgörünün önemi konusunda bilgiler verdi.  Seçim işlerini yürüten Sosyal Bilgiler Öğretmeni Hasan Basri Türker ise seçimde kullanılan evrak ve diğer malzemelerin gerçek seçimlerle bire bir uygun hazırlandığını ve öğrencilerine gerçek seçim atmosferini yaşattıklarını söyledi.

Okul Müdürü Olukçu, “Çocuklarımızda; demokrasi kültürünün, seçme, seçilme, oy kullanma, katılımcı olma, demokratik liderliği benimseme, kamuoyu oluşturma, diyalog kurma ve hoşgörülü olabilme becerilerinin kazandırılması amacıyla, Türkiye Büyük Millet Meclisi ile Milli Eğitim Bakanlığı arasında imzalanan protokol gereği  ”Demokrasi Eğitimi ve Okul Meclisleri Projesi” uygulamaya konulmuştur.

Tüm okullarda seçilen okul meclis başkanları, il meclisini oluşturacak ve burada yapılacak seçim sonucu İl Öğrenci Meclis Başkanı belirlenecek. Belirlenen öğrencimiz İlimizi temsilen Ankara’da Türkiye Öğrenci Meclisinde görev alacak. Öğrencilerimize bundan sonra yapacakları tüm çalışmalarda başarılar dileriz.”dedi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner165