Özel çocuklara özel program

Çorum Belediyesi Engelli Eğitim Merkezi'nin 4. kuruluş yıl dönümü renkli etkinliklerle kutlandı

23 Şubat 2018 Cuma 00:47
Özel çocuklara özel program

Çorum Belediyesi Engelli Eğitim Merkezi’nin 4. kuruluş yıldönümü kutlandı.

Programa Belediye Başkan Yardımcısı Turhan Candan, Belediye Başkan Yardımcısı Turhan Candan’ın eşi Havva Candan, Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Yabacıoğlu’nun eşi Sıdıka Yabacıoğlu, Çorum Belediyesi Tesisler Müdürü Mahmut Yabacıoğlu, Çorum Belediyesi Engelli Eğitim Merkezi Müdürü Mustafa Yüztgenç, Türkiye Beyazay Derneği Çorum Şube Başkanı Neslihan Hüsülüoğlu, Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Şahiste Uçar, Belediye Meclis Üyesi Nahide Tekin, Engelli Eğitim Merkezi öğretmenleri, öğrenciler ve veliler katıldı.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından başlayan programın açılış konuşmasını Çorum Belediyesi Engelli Eğitim Merkezi Müdürü Mustafa Yüztgenç yaptı. Engelli Eğitim Merkezi’nin önemine değinen Mustafa Yüztgenç 2014 yılında faaliyete geçen Engelli Eğitim Merkezi’nde engelli vatandaşların topluma entegre edilmesi adına çalışmaların aralıksız yürütüldüğünü belirterek, “Şubat 2014 yılında hizmete açılan Çorum Belediyesi Engelli Eğitim Merkezi’nde bu zamana kadar 500 civarında engelli vatandaşımız hizmet aldı. Haziran 2015 tarihinde de rehabilitasyon merkezimiz hizmete girdi. Şuanda da orada 65 engelli kardeşimize hizmet vermekteyiz. Burada engellerimize yönelik sosyal, sportif, kültürel faaliyetler yapıyoruz.  Onların seslerinin daha gür çıkmaları adına hizmetlerimize devam ediyoruz. Ben bizlerden hiçbir zaman desteklerini esirgemeyen Belediye Başkanımıza, Belediye Başkan Yardımcılarımıza ve Tesisler Müdürümüze teşekkür ediyorum” dedi.

HAYATI BİRLİKTE PAYLAŞIYORUZ

Belediye Başkan Yardımcısı Turhan Candan da, belediye olarak tüm imkanlarını engellilerimizin rahatı için seferber etmeye gayret gösterdiklerini söyledi.  Bu zamana kadar Çorum’a kazandırdıkları eserler içerisinde en değerlilerinden bir tanesinin Engelli Eğitim Merkezi olduğunu belirten Turhan Candan “Çorum Belediyesi olarak görevde bulunduğumuz süre içerisinde bir çok hizmetimiz oldu. Bizim görevimiz halka hizmet etmek. Bugün burada ne kadar değerli bir iş yaptığımızı görmüş olmaktan dolayı mutluyum. Hayat bir bütün ve biz bu hayatı hep birlikte paylaşıyoruz. Artılarıyla eksileriyle bu hayatı paylaşıyoruz. Artısı olanlar eksisi olanlara duyarsız kalırsa, bu memlekette arzu ettiğimiz huzuru, arzu ettiğimiz mutluluğu yakalama imkanımız olmaz. Belediyenin ve devletin en önemli görevi, güvenliği bir tarafa bırakırsanız, dezavantajlı olanlara hizmet edip onların dezavantajlarını ortadan kaldırmaktır. Başta sayın Cumhurbaşkanımız olmak üzere son 15 yıldır, memleketimizde tam olarak bir sosyal devlet anlayışı hakim. Bizde de sosyal belediyecilik anlayışı hakim. Bunun en güzel göstergelerinden biri de bu. Bizlerden desteklerini esirgemeyen mesai arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Bu özel ve güzel günümüzde bizleri yalnız bırakmayan bütün velilerimize çok teşekkür ediyorum” dedi.

DUYGULANDIRAN DENEME

Çorum Belediyesi Engelli Eğitim Merkezi’nde eğitimine devam eden Bekir Madan’ın yazdığı ve Mustafa Yürekli’nin seslendirdiği ve engellilerin yaşadıkları zorlukları anlattığı deneme salonda bulunanlara duygu dolu anlar yaşattı. Yaşam öyküsünün anlatıldığı deneme seslendirilirken bazı veliler oldukça duygulandı.

AŞIK İLE MAŞUK’A ALKIŞ

Etkinlikte sahneye çıkan öğrenciler Osman Kara ve Fatih Altuntaş alkış topladı. Aşık ile Maşuk kıyafetleriyle sahne alan ve oyunları ile beğeni toplayan öğrenciler gösteri sonunda alkış aldılar. Kutlamalar Engelli Eğitim Merkezi korosunun şarkıları ve pasta kesimi ile son buldu.

ÇOCUĞUM DAHA MUTLU

Çorum Belediyesi Engelli Eğitim Merkezi öğrenci velisi Orhan Küçüközdemir 2014 yılından beri merkezden faydalandıklarını ve burada verilen hizmetlerden fazlasıyla memnun olduklarını belirtti. Çocuğunun, eğitim merkezinde evden daha mutlu olduğunu belirten Küçüközdemir; “Biz 2014 yılından bu yana Engelli Eğitim Merkezi’ndeyiz. Çok memnunum ve ben burayı kıskanıyorum. Çünkü çocuğum burada evden daha mutlu. Onlar burada huzur buluyor. 2014 yılından önce çocuğum evde hapishane hayatı yaşıyor gibiydi. Merkezimizin 4 yıldır çocuğuma çok büyük faydaları olduğunu gördüm. Burada bulunan öğretmenlerimizin katkısı da çok büyük. Onlara öyle güzel bir sevgi vermişler ki buradan ayrılmak istemiyorlar. Buranın kurulmasında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

SAAT HEDİYE ETTİLER

Belediye Başkan Yardımcısı Turhan Candan’a Engelli Eğitim Merkezi Öğrencileri tarafından yapılan Osmanlı motifleri ile süslenmiş çini işlemeli saat hediye edildi. Hediyeden dolayı mutluluğunu dile getiren Belediye Başkan Yardımcısı Turhan Candan “Bu benim için oldukça kıymetli bir hediye. Bu hediyeyi kıymetli yapan buradaki kursiyerlerimizin yapmış olması. Ne kadar güzel şeyler başarabildiklerini bu hediyeyle görüyoruz. Çok teşekkür ediyorum” dedi.

Son Güncelleme: 23.02.2018 00:53
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner165