Özel Pınar’da kıyasıya yarış

Özel Pınar Koleji ilkokul, ortaokul, Anadolu Lisesi ve Anadolu Sağlık Meslek Lisesi kısımların da okul temsilcisinin belirlenmesi için seçim yapıldı.

18 Kasım 2013 Pazartesi 09:57
 Özel Pınar’da kıyasıya yarış

Özel Pınar Koleji ilkokul, ortaokul, Anadolu  Lisesi ve Anadolu Sağlık Meslek Lisesi  kısımların da  okul temsilcisinin belirlenmesi için seçim yapıldı.

Her sınıfın  kendi temsilcisinin belirlediği ön seçimin ardından okul temsilciliği için öğrenciler  kıyasıya yarışa girdi. Okulun panolarına kendilerini ve vaatlerini anlatan afişler asan aday öğrenciler, bir hafta boyunca sınıfları ziyaret ederek öğrencilere konuşmalar yaptı. Öğrenciler okulun konferans  salonunda kurulan sandıklarda oy kullandılar.        

Adaylar salona girişlerinde tezahüratlarla  karşılandılar. Arkadaşlarından oluşan kurulun yanına giden öğrenciler burada boş pusulalarını alıp oylarını kullandılar.

Okuldaki seçimin tamamlanmasının ardından, öğretmenlerin de eşlik ettiği sayımın sonunda ilkokulda kullanılan oyların büyük bir kısmını alan 4. Sınıf öğrencisi Ada Su Karan, ortaokul kısmında 5.Sınıf öğrencisi Melih Göbelek , Anadolu Lisesi kısmında 10. Sınıf öğrencisi Kemal Özdoğan, Anadolu Sağlık Meslek Lisesi kısmında ise 9. Sınıf öğrencisi Feride Asena Tamer okul temsilcisi seçildi.      

Rehber Öğretmen Murat Akdağ,  bu seçimlerle öğrencilerde demokrasi kültürünün oluşması,  seçme, seçilme ve oy kullanma kültürünün kazandırılması; katılımcı olma, iletişim kurabilme, demokratik liderliği benimseyebilme ve kamuoyu oluşturabilme becerilerinin kazandırılmasının amaçlandığını bildirdi.






Son Güncelleme: 18.11.2013 10:08
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.