Pedagojik Formasyon kayıtları başladı

Hitit Üniversitesi öğrencilerine yönelik Pedagojik Formasyon ön kayıt başvuruları başladı.

29 Eylül 2014 Pazartesi 16:16
 Pedagojik Formasyon kayıtları başladı


Hitit Üniversitesi öğrencilerine yönelik Pedagojik Formasyon ön kayıt başvuruları başladı.


Üniversiteden yapılan açıklamada formasyonla ilgili şu bilgiler verildi; “2014-2015 Öğretim Yılı Güz Döneminden itibaren başlatılacak pedagojik formasyon eğitimi programları için üniversitelerin kontenjan talepleri ve kapasiteleri göz önünde bulundurularak Yükseköğretim Kurulu'nun 25 Eylül 2014 tarihli toplantısında değerlendirilerek onaylanmış olup program açılan her üniversite, kendi imkanlarına göre bu programları en az iki dönem halinde, Temmuz 2015 sonunda tamamlanacak şekilde planlayıp uygulayacaktır.


ÖSYM tarafından geçtiğimiz dönemlerde ilgili lisans programlarının mezunları için yapılan iki ayrı merkezi yerleştirme sonunda, yeniden bir yerleştirme yapılmayacak olup programlara katılmak için bekleyen fazla mezun aday olmadığı için bundan böyle mezunlar da bulundukları ilde ya da başka bir ilde program açılan üniversitelere başvurabileceklerdir. Üniversitelere verilen toplam kontenjanın en az %25'i,  daha önce de olduğu gibi söz konusu mezunlara ayrılacaktır.


Verilen toplam kontenjan, ilgili lisans alanlarına ve başvurabilecek  öğrenci  potansiyeline bağlı olarak hakkaniyete uygun şekilde dağıtılacaktır. Kontenjandan fazla başvuru olması durumunda daha önceki programlarda da olduğu gibi üniversite senatolarınca belirlenen kriterlere göre sıralama yapılacak; lisans öğrencileri için ayrılan kontenjanlarda öncelik, son sınıflardan başlayarak üst sınıflarda olan öğrencilere  verilecektir. 


Pedagojik formasyon eğitimi sertifika programlarıyla ilgili güncellenen yeni Usul ve Esaslar da 2014-2015 Öğretim Yılı Güz Döneminden itibaren uygulanacaktır. “


Bu kapsamda Amasya Üniversitesi ile Üniversitemiz arasındaki işbirliği protokolüne istinaden; Üniversitemize tanınan kontenjanlara kesin kayıt yapılabilmesi için ön kayıt formunun 08.10.2014 tarihi saat 16:00'a kadar doldurulması gerekmektedir. Kesin kayıtlar daha sonra yapılacaktır. 


Pedagojik Formasyon Sertifika Programında verilecek dersler YÖK USUL ve ESASLARI kapsamında açılmaktadır. Buna göre Amasya Üniversitesinde verilecek derslerin dönemlere göre dağılımları aşağıdaki gibidir.


Birinci Dönem:


Eğitim Bilimine Giriş (Uzaktan Eğitim)


Öğretim İlke ve Yöntemleri (Uzaktan Eğitim)

Eğitimde Ölçme ve Değerlendirme (Uzaktan Eğitim)

Seçmeli I Dersi (Uzaktan Eğitim)

Öğretim Teknolojileri ve Materyal Tasarımı (Yüz Yüze Eğitimle, Amasya, Çorum ve Sinop illerinde 3 hafta sonu)

İkinci Dönem:

Eğitim Psikolojisi (Uzaktan Eğitim 14 hafta)

Sınıf Yönetimi (Uzaktan Eğitim 14 hafta)

Seçmeli Ders II (Uzaktan Eğitim 14 hafta)

Özel Öğretim Yöntemleri (Yüz Yüze Eğitimle, Amasya, Çorum ve Sinop illerinde 3 hafta sonu)

Öğretmenlik Uygulaması (Amasya, Çorum, Sinop illerindeki liselerde 14 hafta)

Planlanan akademik takvim en geç Kasım-Temmuz ayları arasında tamamlanacak şekildedir. Ayrıntılı akademik takvim daha sonra duyurulacaktır. Öğrencilerimizin kayıt durumunda göre oluşturulacak ders programları daha sonra ilan edilecektir.


YÖK tarafından belirlenen teorik dersler Uzaktan Eğitim Yoluyla verilecektir. Bununla birlikte uygulaması olan Öğretim Teknolojileri ve Materyal Geliştirme, Özel Öğretim Yöntemleri ile Öğretmenlik Uygulaması yüz yüze eğitimle sunulacaktır. Yüz yüze verilecek dersler dönem içerisinde ilan edilecek günlerde yoğunlaştırılmış olarak verilecektir. Öğretmenlik uygulaması dersini alan öğrencilerimiz ise Mart Ayı ile birlikte bölümlere göre uygun olması halinde Amasya, Çorum ve Sinop ilinde bulunan okullarda bu derslerin uygulamalarını gerçekleştireceklerdir. Gerekli detaylar kesin kayıtlarla birlikte ilan edilecektir.”



Son Güncelleme: 29.09.2014 16:20
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.