Peygamberimizin yıldızlarına ziyaret

Yıldırım Beyazıt İmam Hatip Ortaokulu öğrencileri, Çorum’un manevi merkezi olan Hıdırlık’ta...

27 Mart 2015 Cuma 18:32
 Peygamberimizin yıldızlarına ziyaret


Yıldırım Beyazıt İmam Hatip Ortaokulu öğrencileri, Çorum’un manevi merkezi olan Hıdırlık’ta meftun bulunun 1404 sene önce İstanbul’a fethe giderken burada şehit düşen üç sahabe Süheybi Rumi, Kerebi Gazi, Ubeydi Gazi Hazretlerinin kabirlerini ziyaret ederek dua etti.


Okul Müdürü Kadir Çatal ve Cami İmam Hatibi Emin Seven, Abdulhamit Han zamanında yeniden yaptırılan cami hakkında bilgi verdi.


Hıdırlık Mezarlığı Çorum’un en eski mezarlığı olması nedeniyle, Osmanlı zamanından kalma mezar taşları öğrencilerin ilgisini çekti. Burada meftun bulunan Muhaddis Yusuf Bahri Efendi  ve diğer mezarlar hakkında bilgilenen öğrenciler, mezarlıklara ziyaret ve mezarlık adabı hakkında teorik ders aldılar.


Öğrenciler, yaklaşık bir önce vefat eden ve İmam-Hatip Ortaokullarının açılmasında emeği olan güzel insan Murat Demierezen’in kabrini ziyaret ederek dua ettiler.




Son Güncelleme: 27.03.2015 18:35
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner165