Rektör BESYO’dan memnun

Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Reha Metin Alkan, akademik birim ziyaretlerine Beden Eğitimi ve...

19 Kasım 2014 Çarşamba 17:50
 Rektör BESYO’dan memnun


Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Reha Metin Alkan, akademik birim ziyaretlerine Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu (BESYO) ile devam etti.


Beden Eğitimi ve Spor yüksekokulu Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıya Yüksekokul akademik personeli katıldı.


BESYO Müdürü Doç. Dr. Faruk Yamaner, Rektör Prof. Dr. Alkan’a verdiği desteklerden dolayı teşekkür etti.


Öğretim elemanlarının görüş ve taleplerini dinleyerek  yürütülen çalışmalar hakkında fikir alışverişinde bulunan Rektör Prof. Dr. Alkan, kısa sayılacak bir sürede büyük gelişmeler kaydeden Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu’nun 12. Üniversiteler arası Dünya Güreş Şampiyonası’nın (WUC - 2016) Çorum’a kazandırılmasından büyük mutluluk duyduğunu ve yüksekokulun bu ve bunun gibi pek çok başarılı organizasyona imza atacağına inandığını söyledi.


Kontenjanların doluluk oranına bakılarak, Hitit Üniversitesi’nin tercih edilen üniversite olduğunu belirten Rektör Prof. Dr. Alkan, istihdam odaklı ve geleceğe dönük yeni açılan bölümlerle/programlarla üniversitenin gelişimine vurgu yaparak inşaatı devam eden kapalı spor salonun tamamlanmasıyla eğitimle ilgili olarakta lisans ve lisansüstü düzeyinde daha da hızla büyüyeceğine inandığını belirtti.


Üniversitede yapılan çalışmaları değerlendiren Prof. Dr. Alkan, yapımı hızla devam eden MYO, Kuzey Kampüsü I. Etap altyapı ve üstyapı çalışmaları, Hitit Üniversitesi Bilimsel Teknik Uygulama ve Araştırma Merkezi (HÜBTUAM), TEKNOKENT, Alaca Meslek Yüksekokulu,  Sungurlu Meslek Yüksekokulu inşaatlarına ilişkin bilgi paylaşımında bulundu.


Rektör Alkan, HUZEM, HİTİTSEM, öğrenci otomasyon sistemi, akademik web sayfasının oluşturulması, Merkez Kütüphane’nin elektronik kaynakları, yayın teşviki, akreditasyon çalışmaları hakkında da Yüksekokul öğretim elemanlarına bilgiler verdi.


Yurt dışı bilimsel etkinlikleri destekleme programlarına verilen desteklere dikkat çeken Alkan, yurt dışı imkânından yararlanarak eğitim almayı, ders vermeyi ve yayın yapmayı çok önemsediklerini ifade etti. Alkan, Üniversitenin yakaladığı bu başarı tablosunun iyi bir şekilde koordine edilerek gayretli çalışmalar ile daha iyi yerlere gelinebileceğini belirtti.


Üniversitenin spor faaliyetlerinde göstermiş olduğu başarılardan dolayı yüksekokul öğretim elemanlarını tebrik ederek bu başarının artarak devam edeceğine inandığını belirten Alkan, BESYO öğretim elemanlarına katkı ve katılımlarından dolayı teşekkür ederek, şimdiye kadar olduğu gibi bundan sonrasında da her türlü desteği vereceğini sözlerine ekledi.




Son Güncelleme: 19.11.2014 17:53
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner165