Rektör bu işi yapmadan Çorum'dan gitmemeli

Rektör Alkan'ın görev süresinin dolmasına yaklaşık iki yıl var.

13 Ağustos 2017 Pazar 17:08
Rektör bu işi yapmadan Çorum'dan gitmemeli

MUSTAFA DEMİRER

Hitit Üniversitesi’nde yeni bir döneme daha adım atılırken önemli olduğuna inandığımız kampüs meselesine tekrardan dikkat çekmemiz gerekiyor.

2006 yılında kurulan yeni üniversiteler arasında yer alan Hitit’in, kurucu rektörle yaşadığı zaman, hizmet ve yatırım kaybını telafi etme, kaybettiklerimizi kazanıp daha ileri gitme gayretindeyiz malum.

Yeni rektör Prof. Dr. Reha Metin Alkan’ın göreve başlamasıyla birlikte gerek eğitim-öğretim çıtasının yükseltilmesi gerekse şehrin dinamikleri ile toplumsal mutabakatın sağlanmasında ciddi aşamalar kaydedildi. Bunun meyvelerini de almaya başladık.

KAMPÜS VE İSTİHDAM ODAKLI YENİ BÖLÜMLER

Üniversitenin iki ayrı kampüse ayrılmasından sonra yapılan yoğun çalışmalar neticesinde 2 bin dönümün üzerinde araziye sahip olduk. İstihdam odaklı yeni bölümler açıldı. Öğrenci sayımız 18 bine ulaştı. Öğretim elemanı rakamları arttı.  İlçelerle birlikte entegre hareket edilerek yeni fakülte binaları inşa edildi. İstenilen düzeyde olmasa da diğer üniversitelerle yarıştığımız kategorilerde başarı grafiğimiz yükseldi.


Rektör Alkan, bir çok platformda üniversiteler için kampüsün çok önemli olduğunu ancak tek kriterin yerleşke olmadığı vurgusunu sık sık yaptı.


SONA DOĞRU 2 YIL


2011 yılı Mayıs ayında rektörlük görevini devralan Alkan’ın görev süresi 2019 yılı Mayıs ayında doluyor. Rektörümüzün geldiği İTÜ’ye dönmesine yaklaşık iki yılımız var.


Öte yandan Hitit Üniversitesi’nin bazı fakültelerinde  öğrencilerin geçmişten bu yana binaların yetersizliğinden kaynaklanan problemler yaşadığını, bu durumun da eğitim-öğretim kalitesine olumsuz yansıdığını söyleyebiliriz.


İlkokuldan, liseden,  Kur’an Kursu binasından dönüştürülen yapılarda üniversite öğretimi vermek ne kadar sağlıklı olur Sayın Rektör Hoca’ya sormak lazım.


Netice olarak, Rektör Alkan’ın kalan iki yıllık görev süresinde ne yapıp edip Kuzey Kampüs’ün tamamlanmasını sağlaması, Güney Kampüsü de hareketlendirmesini canı gönülden bekliyoruz.


Siyasi iktidar, bürokrasi, merkezi kaynaklar ve Çorumlu’nun açık desteği ortadayken neden olmasın?...







Son Güncelleme: 14.08.2017 01:30
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Akademisyen 2017-08-13 23:24:26

Tercih edilmeyen onlarca bölümü açıp şov yapmakla bu işler olmuyor.Bu devletin bütçesine yazık .

Avatar
vekil 2017-08-14 10:24:44

kampüs derhal yapılmalı herşey neden çorum için bu kadar zor ki çıldırmamak elde değil

Avatar
ha_zerfen 2017-08-15 19:14:15

Özellikle TIP Fakültesinin ilimizde eğitim vermeye başlaması ile 19.000 lik sıralamaya düşmesi bizi derinden üzdü bu üniversitemizin alması gereken çoook yolu olduğunu gösteriyor