Rektör çevreci kampüs sözü verdi - Kuzey Kampüs temeli atıldı, darısı Güney’e

Hitit Üniversitesi Kuzey Kampüsü temel atma töreni dün gerçekleşti. Rektörlük binası arkasındaki...

24 Ekim 2014 Cuma 10:07
 Rektör çevreci kampüs sözü verdi - Kuzey Kampüs temeli atıldı, darısı Güney’e


Hitit Üniversitesi Kuzey Kampüsü temel atma töreni dün gerçekleşti. Rektörlük binası arkasındaki alanda düzenlenen törene Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Vali Ahmet Kara, AK Parti Çorum Milletvekili ve TBMM İdare Amiri Salim Uslu, Çorum eski Milletvekili Adnan Türkoğlu, Garnizon Komutanı J. Kd. Alb. Ahmet Çelik, Çorum Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Reha Metin Alkan, Orman ve Su İşleri Bakanlığı Müsteşarı hemşehrimiz Prof. Dr. Lütfi Akca, Emniyet Müdürü Salih Erkan Tarancı, ilçe ve belde belediye başkanları, bazı daire amirleri, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri, sanayici ve işadamları, akademisyenler ve çok sayıda davetli katıldı. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklâl Marşı’nın okunmasıyla başlayan törenin açış konuşmasını Rektör Prof. Dr. Reha Metin Alkan yaptı.


ALKAN, YEŞİL KAMPÜS PROJESİNİ ANLATTI


Kuzey Kampüsü 1. Etabı’nda İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, İlahiyat Fakültesi, Spor Salonu ve Yemekhane binalarının yer alacağını belirten Reha Metin Alkan, 12 bin 500 öğrenciye hitap edecek bu birimlerin ‘Yeşil Kampüs’ olarak nitelendirilen çevreci standartlarda inşaa edileceğini açıkladı. ‘Hocam’ diye hitap ettiği Bakan Veysel Eroğlu’na Hitit Üniversitesi hakkında bilgiler veren Alkan, 2011 yılında 80 dönüm alana sahip olan Kuzey Kampüsü’nün bugün 500 dönümlük bir sahaya ulaştığını kaydetti. Master Planı hazırlanan Kuzey Kampüsü’nde ilk etap inşaa çalışmalarını Çorumlu bir firmanın üstlendiğini belirten Rektör Alkan, hayata geçirdikleri projelere katkıda bulunan Bakan Eroğlu, Müsteşar Lütfi Akca, TBMM İdare Amiri Salim Uslu ve diğer Çorum milletvekilleri ile emeği geçen herkese teşekkür etti. Kampüs ihtiyacının ortadan kalkmasıyla birlikte üniversite öğrencisi mevcudunun 54 bine ulaşmasını beklediklerini anlatan Alkan, 800 dönümlük alanda hayata geçirilecek 2. Etap çalışmalarının hızlandırılması talebinde bulundu.


USLU: ‘ÇORUM İKİ KAMPÜSE BİRDEN KAVUŞACAK’


Törende kürsüye gelen AK Parti Çorum Milletvekili ve TBMM İdare Amiri Salim Uslu, Çorum’a 19 yeni proje müjdesi veren Bakan Veysel Eroğlu’na teşekkür etti. Hitit Üniversitesi’nin Çorum’un gelişiminde önemli rol oynadığına işaret eden Salim Uslu, daha önce kampüs problemi yaşayan üniversitenin iki ayrı kampüs alanına birden kavuşacağını söyledi. Üniversite sanayi işbirliğinin önemine değinen Uslu, “Organize Sanayi Bölgesi’nde inşaası süren Teknopark, sanayinin gelişimine ve Çorum’un markalaşmasına önemli katkılar sağlayacak” dedi. Eğitim alanında ciddi yatırımların hayata geçtiğine dikkat çeken Uslu, AK Parti iktidarları döneminde Çorum’da eğitime 614 milyon TL’lik kaynak aktarıldığını açıkladı. Üniversitelerin ilim ve irfan yuvaları olduğuna değinen Uslu, Hicri takvime göre Cumartesi günü başlayacak Muharrem Ayı’nın barış ve kardeşliğe vesile olmasını ve hayırlar getirmesini diledi.


BAKAN EROĞLU: ‘ÇALIŞKAN BİR EVLADINIZ VAR’


Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, temel atma törenine katılan Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Reha Metin Alkan’ın anne-babası Emine-Bahri Alkan çiftiyle tanışarak bir süre sohbet etti. “Çok çalışkan bir evladınız var” diyen Veysel Eroğlu, takdirlerini dile getirerek Alkan çiftine sağlık ve afiyetler diledi.


Törende yaptığı konuşmada Hitit Üniversitesi’ndeki gelişime dikkat çeken Bakan Eroğlu, “Reha Bey, çalışkan, gayretli, değerli bir bilim adamı ve gönül insanı. Kampüs probleminin çözümü için el birliğiyle hareket ettik ve bugün temelini attığımız yaklaşık 1000 dönümlük alanı Hitit Üniversitesi’ne tahsis ettik. Hazırladığı çevreci projeden dolayı da Rektör Beyi takdir ediyorum. Hazırlanan projeye göre çatılardan akan yağmur suları dahi bir gölette toplanıp yeşil alanların sulanmasında kullanılacak” dedi. “Hedefleri olmayan milletler, tarih sahnesinden silinir” diyen Eroğlu, iyi bir eğitimin iyi bir fiziki mekanda alınabileceği düşüncesiyle tüm üniversitelerin çağdaş kampüslere kavuşması noktasında ellerinden gelen desteği verdiklerini kaydetti. Temeli atılan binaların açılış tarihini önceden ilan etme alışkanlığına sahip olduğunu belirten Eroğlu, Rektör Alkan’ya yaptığı sıkı pazarlık sonucunda Kuzey Kampüsü ilk etap binalarının 2016 yılında tamamlanması sözünü aldığını açıkladı. Bakan Eroğlu, törende tanıştığı Dalgıçlar İnşaat yetkililerinden Kenan Dalgıç’la da görüşerek inşaa sürecinin hızlandırılmasını ve planlanan süreden daha erken tamamlanmasını istedi. “Çorum’u eğitimde merkez yapmayı planlıyoruz” diyen Eroğlu, “Çorum, ilim ve irfan merkezi olacak. Sanayi, turizm ve tarım alanlarında da adından söz ettiren Çorum’un bahtı açık. Birlikte el ele verip Çorum’u daha ileri taşıyacağız” diye konuştu. Üniversite yıllarından tanıdığı Çorumlu eski Bakan Prof. Dr. Ahmet Samsunlu ve Prof. Dr. Lütfi Akca vesilesiyle Çorum’a karşı ayrı bir muhabbet beslediğini anlatan Bakan Eroğlu, Hitit Üniversitesi’nin şehrin kalkınmasında lokomotif görevi ifa edeceğine inandığını sözlerine ekledi. Yapılan konuşmaların ardından Müftü Mehmet Aşık’ın yaptığı dua eşliğinde Hitit Üniversitesi Kuzey Kampüsü’nün temeli atıldı. Tören kokteylin ardından sona erdi.






Haber:www.corumhakimiyet.net

Son Güncelleme: 24.10.2014 14:06
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
vatandaş 2014-10-24 13:34:37

güney kampüs için adımlar nezman atılacak acaba.aslında güney kampüs daha önemli çünki orası çorumun giriş kapısı çorumun vizyonunu orası gösterecek.bütün sosyal donaltılrın yapımı oraya planlanmış oarsı içinb de geç kalınmamalı

Avatar
vatandaş-2 2014-10-24 13:56:22

bu kampüs için başka yer yokmuydu da o kadar ağacın kesileceği ormanın içine kampüs yapıyorlar? hem kuzey-güney kampüste neymiş, yapsaydınız adam gibi büyük bir kampüs ör. toki civarındaki bir araziye, orayıda yeşillendirseydiniz kötü mü olurdu?

banner165