Rektör engelli öğrencileri dinledi

Hitit Üniversitesi’nde öğrenim gören engelli öğrenciler, Hitit Üniversitesi Engelli Öğrenci Birimi Koordinatörü...

19 Kasım 2013 Salı 22:31
Rektör engelli öğrencileri dinledi

Hitit Üniversitesi’nde öğrenim gören engelli öğrenciler, Hitit Üniversitesi Engelli Öğrenci Birimi Koordinatörü Yrd. Doç. Dr. Nur Şat eşliğinde, Rektör Prof. Dr. Reha Metin Alkan’la bir araya geldi.

Hitit Üniversitesi Engelli Öğrenci Birimi Koordinasyon görüşmesine birim temsilcisi öğretim elemanları; İlahiyat Fakültesi’nden Doç. Dr. Adem Korukcu, Sağlık Yüksekokulu’ndan Öğr. Gör. Filiz Selen, Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu’ndan Öğr. Gör. Emrah Cerit, Meslek Yüksekokulu’ndan  Öğr. Gör. Doğan Demirci, Sungurlu Meslek Yüksekokulu’ndan Öğr. Gör. Kerim Aktaş, Alaca Meslek Yüksekokulu’ndan Öğr. Gör. Eren Çete, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi’nden  Arş. Gör. Fatih Kaya, Fen Edebiyat Fakültesi’nden Arş. Gör. Hakan Yazar, Fen Bilimleri Enstitüsünden Arş. Gör. Tuğçe Göver katıldı.

Öğrencilerle bir araya gelmekten duyduğu memnuniyeti dile getiren Rektör Prof. Dr. Reha Metin Alkan, Hitit Üniversitesi’nde öğrenim gören engelli öğrenciler; akademik, fiziksel ve sosyal yaşamlarını kolaylaştıracak biçimde öğretim programlarını düzenlemek, devam ettikleri eğitim ortamını daha uygun hale getirmek, araç gereç temin etmek, özel ders materyalleri hazırlamak, engellilere uygun eğitim, araştırma ve barındırma ortamlarını düzenlemek amacıyla özverili bir şekilde çalışıldığını belirtti.

“Kurumsal olarak Hitit Üniversitesi bünyesinde oluşturulan Engelli Öğrenci Birimi irtibat noktası ile konulara daha profesyonel yaklaşarak sizlere daha teknik,  daha sosyal destekler vermek ve sizlerin hayatını daha da kolaylaştırmak istiyoruz” şeklinde açıklamada bulunan Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Reha Metin Alkan, “Hitit Üniversitesi olarak sizler için yapılan bu çalışmaları bir görevinde üstesinde tutarak kendimizle içselleştirmekteyiz, üniversite olarak sizler talep etmeden, sizler söylemeden, sizler için üzerimize düşeni yapmak istiyoruz, sizlerden de bizim bilmediğimiz sorunlarınız varsa onları bilmek isteriz” dedi.

Rektör Prof. Dr. Alkan öğrencilerimizin eğitim hayatında ihtiyaç duydukları tüm gereksinimler için Hitit Üniversitesi olarak onların yanlarında olduğunu belirtti. Çeşitli nedenlerle ulaşamadığımız ve şu an aramızda olmayan öğrencilere de, sizler vasıtası ile ulaşmak ve onlar adına da Hitit Üniversitesi olarak üzerimize düşeni yapma arzusu içinde olduğumuzu belirtmek isterim şeklinde açıklamada bulunan Rektör Prof. Dr. Alkan, “Hayatın zevki ona verilen mücadelede saklıdır ve biz Hitit Üniversitesi olarak bu mücadelenizde sizlerin yanınızdayız” şeklinde konuşmalarını sürdürerek öğrencilere başarı diledi.

Engelli Öğrenci Birimi Koordinasyonu görüşmesine katılan öğrenciler de; “sizler tarafından sorunlarımızın dinlenilmesi ve çözüm yollarının sunulması bizim için çok önemli,” şeklide açıklamalarda bulunarak; “Hitit Üniversitesi olarak bizler için yaptığınız anlamlı ve değerli bu çalışmalara teşekkür ederiz” şeklinde düşüncelerini dile getirdiler.





Son Güncelleme: 19.11.2013 22:42
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.