Rektör Fen-Edebiyat’la buluştu

Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Reha Metin Alkan, Fen-Edebiyat Fakültesi öğretim elemanları ile bir araya geldi.

18 Kasım 2014 Salı 16:48
 Rektör Fen-Edebiyat’la buluştu


Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Reha Metin Alkan, Fen-Edebiyat Fakültesi öğretim elemanları ile bir araya geldi.


Fakülte konferans salonunda Dekan Prof. Dr. Mehmet Demiryürek’in Rektör Prof. Dr. Alkan’a verdiği desteklerden dolayı teşekkürlerini ifade eden konuşmasıyla başlayan toplantıya, akademik personelinin yoğun katılımı oldu.


Rektör Prof. Dr. Alkan, üniversitede yapılan çalışmalara ilişkin değerlendirmelerde bulunarak, gelecekte hedeflenen ve girişimde bulunulan projeler hakkında da fakülte öğretim elemanlarını bilgilendirdi.


Yapımı hızla devam eden MYO, Kuzey Kampüsü I. Etap altyapı ve üst yapı çalışmaları, Bilimsel Teknik Uygulama ve Araştırma Merkezi (HÜBTUAM), TEKNOKENT, Alaca Meslek Yüksekokulu,  Sungurlu Meslek Yüksekokulu inşaatlarına ilişkin bilgi paylaşımında bulunan Alkan, en son teknoloji ile donatılarak modern tasarıma sahip prestijli binaların en kısa sürede başarıyla tamamlanarak hizmete gireceğini ifade etti.  Alkan, üniversite mensuplarının gayretli çalışmaları beraberinde paydaşlarından aldığı desteklerle hızlı bir gelişim gösterdiğini açıkladı.


Yurtdışı bilimsel etkinlikleri destekleme programlarına verilen desteklerin artarak devam ettiğini ve söz konusu desteklerle, üniversitede araştırmaya yönelik proje kültürünün yaygınlaştırılması, nitelikli proje üretilmesi ve bilimsel hareketliliğin arttırılması ile evrensel ve ulusal bilime, ülkenin teknolojik, ekonomik, sosyal ve kültürel kalkınmasına katkı sağlanmasının hedeflendiğini belirten Alkan, Bilimsel Araştırma Projeleri (BAP),Yurtdışı Bilimsel Etkinlikleri Destekleme Programı ve öğrenci projelerine verilen desteklere ilişkin bilgi paylaşımında bulundu.


Konuşmasının devamında öğrenci otomasyon sistemi, akademik web sayfasının oluşturulması, Merkez Kütüphane’nin kaynaklarındaki artış ve elektronik kaynaklarından isteyen akademisyenlerin Üniversite dışından da yararlanabilmeleri ve yayın teşviki gibi konulara da yer veren Alkan, üniversitenin şehrin tüm dinamikleriyle kurduğu iletişim beraberinde şehirle bütünleştiğine dikkat çekerek “Tüm paydaşlarımızın desteğiyle, evrensel ölçüler göz önünde tutularak mensuplarımıza daha iyi imkanlar sunmanın çabası ve gayreti içerisindeyiz” dedi.


Rektör Alkan, yakın zamanda faaliyete geçecek olan Merkez Laboratuvar ve Teknokent’in üniversite için büyük bir şans olduğunu ve bu mekanları en iyi şekilde değerlendirip araştırmaya yönelik çalışmalar yapılmasının çok önemli olduğunu belirterek,  bu kapsamda Fen Edebiyat Fakültesi öğretim elemanlarından çok şey beklediğini dile getirdi.


Alkan, hızla gelişimini sürdüren üniversitenin mensuplarına büyük imkanlar sağladığına dikkat çekerek “Kamuoyu tarafından da üniversitemizde yürütülen çalışmalar yakından takip ediliyor.” dedi.

Üniversitede gerçekleştirilen çalışmalar ile ileriye dönük yapılması planlanan projelere ilişkin fikir alışverişinin yapıldığı toplantıda, Fakülte öğretim elemanlarına katkı ve katılımlarından dolayı teşekkür etti.



Son Güncelleme: 18.11.2014 16:59
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.