Rektör HÜKAM'ı topladı

HİTÜ Rektörü Prof. Dr. Reha Metin Alkan, HÜKAM yönetimiyle toplantı yaptı

27 Kasım 2017 Pazartesi 15:21
Rektör HÜKAM'ı topladı

Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Reha Metin Alkan, Kadın ve Aile Sorunları Uygulama ve Araştırma Merkezi (HÜKAM) yönetim kurulu ile bir araya geldi.

HÜKAM Müdürü Prof. Dr. Nurcan Baykam ve yönetim kurulu üyeleri Prof. Dr. Muammer Cengil, Doç. Dr. Elif Dalyan, Doç. Dr. Nuriye Büyükkayacı Duman, Yrd. Doç. Dr. Seçil Türksoy ile Öğr. Gör. Tuğba Gülen’in hazır bulunduğu toplantıda, merkezin gerçekleştirdiği çalışmalar ve ileriye dönük projeler ve etkinlikler hakkında bilgi verildi.

Merkezin şimdiye kadar yapmış olduğu çalışmalar hakkında bilgi paylaşımında bulunan HÜKAM Müdürü Prof. Dr. Nurcan Baykam, şimdiye kadar olduğu gibi bundan sonrasında da güzel ve başarılı projelere imza atacaklarına inandığını vurguladı.

Üniversitenin şu an itibariyle sayıları 16’ya ulaşan araştırma ve uygulama merkezlerine büyük önem verdiğinin altını çizen Rektör Alkan da merkezlerin asıl amacının kuruluş yönetmeliklerindeki görevlerinin yanı sıra başta Üniversite olmak üzere ilgili alanlarda çalışma yapan tüm kamu kurum ve kuruluşları ve özel sektör ile bilgi paylaşımı yaparak söz konusu çalışmaların akademik ve bilimsel yaklaşımlarla yapılmasını sağlamak olduğunu vurguladı.

Bu anlamda üniversitenin sahip olduğu pek çok merkezde çalışmaların olabildiğince bu yaklaşımla sürdürülmesini istediklerini ifade eden Alkan, araştırma ve uygulama merkezlerinin üniversitelerin bilimsel bilgi birikimini topluma aktarma ve faaliyetler gerçekleştirme noktasında en aktif araçlardan biri olduğunu belirtti.

Alkan, başta Merkez Müdürü Prof. Dr. Nurcan Baykam olmak üzere yönetim kurulu üyelerine ve HÜKAM’ın kuruluşundan bu yana emeği geçen herkese teşekkür etti.

Son Güncelleme: 27.11.2017 15:26
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.