Rektör misafirlerimizle buluştu

Hitit Üniversitesi’nin yaptığı Mevlana ve Erasmus Değişim Programları ile ikili iş birliği anlaşmaları kapsamında...

30 Ekim 2014 Perşembe 15:33
 Rektör misafirlerimizle buluştu


Hitit Üniversitesi’nin yaptığı Mevlana ve Erasmus Değişim Programları ile ikili iş birliği anlaşmaları kapsamında dünyanın farklı ülkelerinden üniversiteye eğitime  başlayan yabancı uyruklu öğrenciler, Rektör Prof. Dr. Reha Metin Alkan’la bir araya geldi. Görüşmede; Mevlana Değişim Programı Koordinatörü Doç. Dr. Abdurahman Asan, Rektör Danışmanı Yrd. Doç. Dr. Nihan Kaya, Uluslararası İlişkiler Koordinatörü Yrd. Doç. Dr. Gökçe Merey, Genel Sekreter Yardımcısı Süleyman Akyol, Öğrenci İşleri Daire Başkanı Ömer Çırak ve ilgili birimlerin personelleri de hazır bulundu.


Yabancı uyruklu öğrencilerin eğitimlerine ilişkin genel bir değerlendirme yaparak üniversitenin öğrencilere sunduğu imkanlar hakkında bilgiler veren Rektör Alkan, “Biz bu öğrencilerimizi yabancı olarak değil misafir olarak görüyoruz, bu öğrencilerimizle/kardeşimizle ortak kültüre ve tarihe sahibiz. Bu bize diğer ülkelere göre bu coğrafyadaki ülkelerle daha farklı seviyelerde daha çok çalışmaya, daha çok proje üretmeye ve daha çok iş birliği kurmaya zorluyor. 300 milyon nüfuslu büyük bir gücün ortak paydalarıyız ve bu büyük gücü hep birlikte yönetmeliyiz” dedi.


Üniversitede öğrenim gören öğrencilerin imkanlar dahilinde tüm ihtiyaçlarının çözüldüğünü belirten Alkan, yabancı uyruklu öğrencilerin öğrenimleri ile birlikte sosyal faaliyetlere de katılarak Çorum’u daha  yakından tanıma fırsatı bulabileceklerini ve aynı zamanda Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi’nde (HİTİTSEM) farklı alanlarda kurslar alabileceklerini ifade etti.


Yurtiçi e ve yurtdışında eğitim veren yükseköğretim kurumları arasında öğrenci ve öğretim elemanı değişimini mümkün kılan Mevlana Değişim Programı hakkında bilgi veren Alkan,  Mevlana Değişim Programı’nın diğer değişim programlarından farklı olduğunu, hiçbir coğrafi bölge ayrımı olmaksızın bütün dünyadaki yükseköğretim kurumlarını kapsadığına, ayrıca kültürel bir değişimi amaçladığınıdile getirdi.


Üniversitenin yaptığı 120’e yakın uluslararası anlaşma ile eğitim ve araştırma amaçlı yabancı uyruklu öğrenci sayısının her geçen daha da artığına dikkat çeken  Alkan, dünyanın farklı ülkelerinden üniversiteye eğitime gelen yabancı uyruklu öğrencilerin öğrenimlerini sürdürürken Çorum’u ve Türkiye’yi daha iyi tanımakla birlikte farklı kültürlerle buluşma fırsatı bulacaklarını ve aynı zamanda bu öğrencilerin üniversitenin uluslararasılaşması sürecine  büyük katkılar sağlayacağını kaydetti.


Üniversitede yaşanan olumlu gelişmeler ve beraberinde gerçekleştirilen etkin tanıtım faaliyetlerinin katkıları sonucunda  öğretim elemanı kadrosu ile öğrenci sayısının da her geçen gün daha da arttığını anlatan Alkan, üniversitenin tüm mensupları ve paydaşlarının oluşturduğu ortak sinerji ile daha güçlü bir şekilde faaliyetlerini sürdürdüğünü ifade ederek, yabancı uyruklu öğrencilere başarılar diledi.


Kendilerine sağlanan imkanlar ve gösterilen yakınlıktan duydukları memnuniyeti dile getiren yabancı uyruklu öğrenciler de üniversitede bulunmaktan mutlu olduklarını belirterek, verdiği desteklerden dolayı Rektör Alkan’a teşekkür etti.





Son Güncelleme: 30.10.2014 15:38
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner165