Rektör söz verdi

Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Reha Metin Alkan, engelli öğrencilere destek sözü verdi

07 Aralık 2017 Perşembe 16:50
Rektör söz verdi

Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Reha Metin Alkan, Engelli Öğrenci Birimi Temsilcileri ve öğrencilerle kahvaltı programında bir araya geldi.

Toplantıya Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Nurcan Baykam, Engelli Öğrenci Birimi Koordinatörü Yrd. Doç. Dr. Selen Özakar Akça, Engelli Öğrenci Birimi Temsilcileri ile öğrenciler katıldı.

Programda, Engelli Öğrenci Birimi Koordinatörlüğü olarak öğrencilere bilgilendirme yapılarak sorunlarına imkânlar ölçüsünde en kısa sürede çözüm üretmek amaçlanarak gerçekleştirilebilecek ortak projeler hakkında fikir alışverişinde bulunuldu.

Rektör Alkan, üniversite bünyesinde oluşturulan Engelli Öğrenci Birimi Koordinatörlüğü ile konulara daha profesyonel yaklaşıldığını ve engelli öğrencilere teknik ve sosyal destekler verme amacıyla yoğun çalışmalar yapıldığını vurgulayarak “Üniversitemiz, eğitim hayatında ihtiyaç duydukları tüm gereksinimler için her zaman öğrencilerimizin yanındadır. İnşaatı tamamlanan ve devam eden tüm binalarımızda engelli öğrencilerimiz ve personelimizin ihtiyaçlarına uygun projelendirmeler yapılmakta ve öğrencilerimizin çok daha kaliteli ortamlarda öğrenimlerini sürdürebilmeleri hedeflenmektedir. Hitit Üniversitesi olarak engelli personel ve öğrencilerimizle iş birliği içerisinde hareket ederek engelli bireylerin toplumsal hayatın içerisinde mutlu ve huzurlu bir şekilde yer almalarına destek olma gayretindeyiz.” Dedi.

Alkan, öğrencilerden gelen görüş, tavsiye ve talepler doğrultusunda “nadir hastalıkların farkındalığı” konusunda bir öğrenci kulübü açılmasına ilişkin çalışmalara başlanılacağı da belirtildi.

Rektör Prof. Dr. Alkan, Engelsiz Öğrenci Birimi ile ilgili çalışmalarından dolayı Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Nurcan Baykam, Engelli Öğrenci Birimi Koordinatörü Yrd. Doç. Dr. Selen Özakar Akça ve Engelsiz Öğrenci Birimi Temsilcilerine teşekkür etti.

Son Güncelleme: 07.12.2017 16:54
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner165