Rektör’e Kore daveti

Hitit Üniversitesi ev sahipliğinde 25-30 Ekim 2016 tarihleri arasında yapılacak olan...

27 Mayıs 2015 Çarşamba 15:52
 Rektör’e Kore daveti


Hitit Üniversitesi ev sahipliğinde 25-30 Ekim 2016 tarihleri arasında yapılacak olan Üniversitelerarası Dünya Güreş Şampiyonası organizasyonu ile ilgili toplantı yapıldı.


Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu (TÜSF) Başkanlığı’nda gerçekleştirilen toplantıya, Rektör Prof. Dr. Reha Metin Alkan, Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu (TÜSF) Başkanı Prof. Dr. Kemal Tamer, BESYO Müdürü Doç. Dr. Faruk Yamaner, TÜSF Asbaşkanı Doç. Dr. Atilla Pulur, TÜSF Genel Sekreteri Erdoğan Çelebi ve Genel Sekreter Erdal Kanık katıldı.


Dünyanın pek çok ülkesinden çok sayıda spor insanının katılımı ile gerçekleştirilecek bu şampiyonanın, üniversite ve Çorum açısından büyük bir önem taşıdığını belirten Rektör Prof. Dr. Alkan, Üniversitelerarası Dünya Güreş Şampiyonası’na bir spor etkinliği olarak bakmadıklarını, kültürümüzde önemli bir yere sahip olan ata sporumuzun gelecek kuşaklara taşınması için bu organizasyonun önemli bir rol oynayacağını ve en az bunlar kadar kentin uluslararası arenada  en iyi şekilde tanınmasına vesile olacağını ifade etti.


Bu etkinliğin şuana kadar yapılan çalışmalar sonucunda Çorum’da sahiplenildiğini ve Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu’nun desteği ile birlikte ortaya çıkan güç ile Uluslararası Üniversiteler Spor Federasyonu (FISU) tarafından b başka etkinliklerin kente verilmesini sağlayacağını belirten  Alkan, şuan itibari ile Kuzey Kampüsü’ndeuluslararası tüm spor salonu organizasyonlarının gerçekleştirilebileceği bir  inşaatın büyük bir hızla devam ettiğini ve 2016 Üniversitelerarası Dünya Güreş Şampiyonası müsabakalarının  bu salonda yapılacağını kaydetti. Alkan, katkılarından TÜSF Başkanı Prof. Dr. Tamer’e teşekkür etti.


Bugüne kadar üniversiteye verilen organizasyonların başarı ile organize edildiğini belirten TÜSF Başkanı Prof. Dr. Kemal Tamer ise, üniversite ev sahipliğinde yapılacak olan bu organizasyonun da en güzel şekilde yapılacağına inancının tam olduğunu, organizasyonu başından beri Rektör Prof. Dr. Alkan’ın bizzat kendisinin yürüttüğünü ve bundan çok büyük bir memnuniyet duyduğunu kaydetti.


Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu (TÜSF) Başkanlığı olarak bu organizasyon için de gerekli desteği fazlası ile sağlayacaklarını belirten TÜSF Başkanı Prof. Dr. Tamer, 3-14 Temmuz 2015 tarihleri arasında Kore’de düzenlenecek olan 28. Universiade (Üniversite Oyunları) Prof. Dr. Alkan’ı davet etti.



Son Güncelleme: 27.05.2015 16:23
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.