Rektör'den teşekkür geldi

HİTÜ Rektörü Alkan, istişare toplantısı düzenledi

26 Eylül 2017 Salı 18:50
Rektör'den teşekkür geldi
Hitit üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Reha Metin Alkan, 2017-ÖSYS sonuçlarına göre üniversite bünyesinde yer alan yüksek doluluk oranına sahip bölüm başkanları ve ilgili birim üst yöneticileri ile ilerleyen dönemlerde gerçekleştirilmesi planlanan çalışmalara ilişkin fikir alışverişinde bulunmak bulundu.

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Nurcan Baykam, lisans ve ön lisans düzeyindeki ilgili bölüm başkanları ile bağlı oldukları Dekan/Dekan Yardımcısı/Müdürlerin katıldığı toplantıda; ülkemiz genelinde doluluk oranındaki yaşanan düşüş nedeniyle farklı yaklaşım ve çözüm önerileri ele alınarak neler yapılabileceği konularında görüşmeler gerçekleştirildi.

Üniversitenin başta akademik kadro olmak üzere hemen her alanda, nitel ve nicel anlamda büyüme ivmesi yakaladığını ifade eden Alkan, ülke genelinde doluluk oranının lisansta %84 iken; Üniversitede 2011 yılından sonra açılan lisans programlarına kayıt olan öğrenci sayısına göre doluluk oranının %91 olduğunu belirterek, yakalanan bu oranın 2011 yılından bu yana yeni açılan bölümlerin ne denli doğru seçildiğini, özellikle bölüm açmada benimsenen istihdam odaklılık yaklaşımlarındaki isabetin en somut çıktılarından birisi olduğunu vurguladı.


Üniversitenin bu doğrultudaki çalışmalarına hızla devam edeceğini kaydeden Alkan, yapılan çalışmaların bu seviyeye gelmesinde ve elde edilen başarıda emeği geçen tüm öğretim elemanlarına teşekkür etti.









Son Güncelleme: 26.09.2017 23:05
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner165