Şehit ve gazi çocuklarına eğitim yardımı

Şehit ve Gazi çocuklarına bu yıl da eğitim yardımı yapılacak.

07 Eylül 2017 Perşembe 11:49
Şehit ve gazi çocuklarına eğitim yardımı

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nca şehit ve gazi çocuklarına eğitim öğretim yardımı verilecek.

Bakanlıkca  yapılan açıklamada Emekli Sandığı Kanunu kapsamında bulunan  şehit, harp ve vazife malullerinin eğitim ve öğretime devam eden çocuklarına bu yıl da yardım yapılacak.

Buna göre 2017-2018 öğretim yılına ait  kişi başına yıllık ilköğretim 1-8. Sınıflar için 1.540,59, lise için 2.310,89, yüksekokul için 3.081,18 TL. verilecek.

Eğitim ve öğretim yardımı, Bakanlığımız  Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından hak sahiplerinin öğrencilik durumları Milli Eğitim Bakanlığı ve Yükseköğretim Kurulu kayıtlarından tespit edilenlere müracaat şartına gerek kalmaksızın 27 Eylül 2017 tarihinde ödenecek.

Eğitim ve öğretim yardımı ödemeleri; 


Aylığını T.C. Ziraat Bankası A.Ş., T. Halk Bankası A.Ş., Denizbank A.Ş., T. Vakıflar Bankası T.A.O, Şekerbank T.A.Ş, Burgan Bank AŞ., Akbank T.A.Ş., ING Bank A.Ş., T. Garanti Bankası A.Ş, Türk Ekonomi Bankası A.Ş., T. İş Bankası T.A.O., Yapı Kredi Bankası A.Ş. ve  PTT şubelerinden alanlar için aynı banka şubesine, 


Bu bankalar dışındaki bankalardan aylık alanların yardımı ise Ziraat Bankası şubelerine gönderilecek.


Hak sahibi çocuklar  veya yasal temsilcileri T.C. kimlik numaraları ile bankaya müracaat etmeleri halinde eğitim yardımını alabilecekler. 








Son Güncelleme: 07.09.2017 11:51
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
mustafa dur 2017-09-26 21:36:19

cocuklarim aykut ve muhammet icin egitim odenegi 27 eylulde odenecekmi gazi cocuklari