Selim Aydın'dan Eşkil'e tavsiyeler

Türk Eğitim Sen'den Tahir Eşkil'in Osmancık Koyunbaba İlkokulu hakkında yaptığı açıklamaya tepki geldi

15 Kasım 2017 Çarşamba 15:08
Selim Aydın'dan Eşkil'e tavsiyeler

Kamu Sen İl Temsilcisi Türk Eğitim Sen Şube Başkanı Selim Aydın, Eğitim-Bir-Sen Çorum Şube Başkanı Tahir Eşkil’in, Osmancık Koyunbaba İlkokulu ile ilgili eleştirel açıklamasına cevap verdi.

Sendikacı Eşgil’in işin gerçeğini görmeden veya göremeden Osmancık Koyunbaba İlkokulu ile ilgili asılsız ve talihsiz açıklamalarını basından gülerek basından takip ettiklerini belirten Aydın, açıklamasında özetle, “ Eşkil’in yaptığı bu trajikomik açıklamalar, kendi üyelerinde bile infiale sebep olmuş, kendisini işin içinden çıkamaz bir duruma düşürmüştür. Koyunbaba İlkokulu, yaptığı başarılı çalışmalar ile taraflı tarafsız bütün Osmancık kamuoyunun beğenisini kazandığı herkesçe aşikar olmasına rağmen, sırf okul idarecilerinin kendi üyeleri olmaması sebebiyle, okulda var olan huzur ortamından rahatsız olan kişilerin gazıyla Eşkil bu talihsiz, mesnetsiz ve temelsiz açıklamaları yapmıştır.” dedi.
Kısa bir süre önce Eğitim Bir Sen Çorum Şubesi yönetiminden 5 kişinin istifa ettiğini, istifalarda Eşgil’in hatalı açıklamalarında başına buyruk davranışlarının etkili olduğunu iddia eden Aydın, “Keşke Koyunbaba İlkokulu’nu ziyaret edip; okulun idareci ve öğretmenleriyle bu hususları görüşmeyi akıl edebilseydi.” dedi.

Aydın, açıklamasının devamında Koyunbaba İlkokulu’nun Osmancık’ta veli-öğretmen iletişiminin en üst düzeyde okul olduğunu belirterek, mevcut okul yöneticilerinin sayesinde  okulun hem fiziki olarak hem de akademik başarı olarak adeta kabuk değiştirdiğini ifade etti.

Aydın, sözlerini şöyle tamamladı; “Sendikacılık; kapalı kapılar ardında niyet okuma değildir; sendikacılık her dem alanda olup; alanın nabzını her zerresine kadar tutarak, hak ve hakikatin peşine düşme mücadelesidir.
Bu sebeple kendisinden, bu açıklamalarını tekzip etmesini ve başta Koyunbaba İlkokulu idarecileri olmak üzere; öğretmenlerinden ve tüm Osmancık kamuoyundan özür dilemesini tavsiye ediyoruz.”

Son Güncelleme: 15.11.2017 19:04
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Mustafa 2017-11-15 17:53:47

Sayın Aydın; Mehmet Çıplak'in çalışmalarını, kadirsinasligini, insan merkezli uygulamalarını, okul aile birliği ile uyumlu çalışarak devlete sağladığı katma değeri herkes biliyor ve taktir ediyor. Mesele Sayın Çıplak 'ın o sendika nin üyesi olmaması meselesi değildir. Muhteremlerin öyle bir kaygısı da yoktur. Mesele başka önemli olan is yavaşlasın, kafa karışsın ve devlet kaybetsin meselesi. Sayın Aydın çok söze gerek yok millet her şeyi biliyor.

banner165