Sempozyum sonrası Çorum tanıtımı

Hitit Üniversitesi ve Harita ve Kadastro Mühendisleri Odası’nın ortaklaşa düzenlediği...

19 Ekim 2014 Pazar 14:10
 Sempozyum sonrası Çorum tanıtımı


Hitit Üniversitesi ve Harita ve Kadastro Mühendisleri Odası’nın ortaklaşa düzenlediği “7. Ulusal Mühendislik Ölçmeleri Sempozyumu’ 15-17 Ekim 2014 tarihlerinde üniversite ev sahipliğinde gerçekleştirildi.


Rektörlük Konferans Salonunda, 90’ın üzerinde konuşmacının katılımıyla, 11 farklı teknik oturumda gerçekleştirildi.


Açılış konuşmaları sonrasında Deformasyon Ölçmeleri, Mühendislik Projelerinin Aplikasyonu, Hidrografik/Batimetrik Ölçmeler, Endüstriyel Ölçmeler, Madencilik Ölçmeleri, Yer Altı Mühendislik Ölçmeleri, Özel Amaçlı Ölçmeler, Kalite Kontrol Ölçmeleri, Mühendislik Ölçmelerinde Standardizasyon, Modern Ölçme Yöntemleri, Mimari Röleve Uygulamaları, Mühendislik Ölçmelerinde GNSS Uygulamaları, Navigasyon, Mühendislik Uygulamalarında CORS Kullanımı, Yersel Lazer Tarayıcılar ve Uygulamaları, LIDAR Uygulamaları, InSAR Uygulamaları, Mühendislik Ölçmelerinde CBS Uygulamaları, Kıyı Mühendisliği Uygulamaları, Mühendislik Ölçmelerinde Proje Yönetimi, Mühendislik Ölçmeleri Eğitimi, Kültürel Miras ve Mühendislik Ölçmeleri, Arkeolojik Çalışmalarda Ölçme Uygulamaları konu başlıklarında 11 farklı teknik oturum yapıldı.


Harita Mühendisliğinin vizyonu, mühendislik ölçmeleri, hidrografik ölçmeler, deformasyon ölçmeleri, yerkabuğu deformasyonu, GNSS uygulamaları, Mekansal veri işleme ve matematik modellemeler konu başlıkları gibi meslek disiplininin geniş bir yelpazesini oluşturan ilk 9 oturum ve sonrasında kısa süreli sunumların paralel yapıldığı 10. ve 11. oturumla devam eden etkinlik, sempozyum sonuç bildirgesinin okunduğu kapanış oturumu ile sona erdi.


Kapanış oturumu sonrasında da etkinlikte görev alanlara Rektör Prof. Dr. Alkan tarafından teşekkür belgeleri verildi. Etkinliğin sosyal programı kapsamında; şehir turu, Çorum Müzesi ziyareti ve 18 Ekim 2014 Cumartesi günü de Alacahöyük - Boğazkale Ören yerleri ziyaret edildi.




Son Güncelleme: 19.10.2014 14:11
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner165