Sendikalardan ortak tavır

Çorum’da eğitim iş kolunda faaliyet gösteren sendikalar, Çorum Valiliği'nin kararının eğitim camiasını tedirgin ettiğini açıkladı.

14 Eylül 2018 Cuma 19:29
Sendikalardan ortak tavır

Çorum’da eğitim iş kolunda faaliyet gösteren sendikalar, Samsun Bölge İdare Mahkemesinin 2018/105 sayılı kararıyla derslerin belli günlere toplanarak boş gün ihdas edilmesi ve nöbetin o güne verilmesinin yürütmesini durdurmasına karşın, Çorum Valiliği’nin bu konuda ısrarcı olmasının tedirginliğe neden olduğunu açıkladı.
Eğitim Bir Sen, Türk Eğitim Sen, Eğitim Sen, Eğitim İş, Anadolu Eğitim Sen ve Özgür Eğitim Sen temsilcileri, yaptıkları ortak açıklamada şu görüşlere yer verdi; “2018-2019 Eğitim Öğretim Yılı sancılı başladı. Geçtiğimiz yıl gündeme gelen öğretmenin boş gününe nöbet konusu tekrar gündeme geldi. Bu konu ile ilgili Eğitim Sendikaları ortak bir tavır almak için bir araya geldi. Samsun Bölge İdare Mahkemesinin 2018/105 sayılı kararıyla derslerin belli günlere toplanarak boş gün ihdas edilmesi ve nöbetin o güne verilmesinin yürütmesi durdurulmuşken, Çorum Valiliğinin bu konuda ısrarcı olması eğitim camiasını tedirgin etmiştir. Gelinen bu noktada eğitim Sendikaları durum değerlendirmesi yaparak, her türlü ortak tavır alacakları hususunda görüş birliğine varmıştır.”

 

Son Güncelleme: 14.09.2018 21:23
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Halktanbiri 2018-09-14 20:35:08

Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemine geçtiğimiz gün yeni atanan bakanımızla birlikte eğitim tünelinde ilk defa bir ışık görüldü. İlk defa eğitimden anlayan birisine tüm yetkiler verildi. Öyle ki kendisine güvendiği için sayın cumhurbaşkanı bile artık bakanımızın işlerine karışmaz hale geldi. Bu olayla bir kere daha görüldü ki sadece sistemin değişmesi ya da müsteşarların değişmesi eğitimin düzelmesi için yeterli değilmiş. Eğitimden anlamayan insanların hala eğitime müdahale etmesi kabul edilir bir davranış değildir.

Avatar
Mali 2018-09-14 22:49:58

Toplantıda milli eğitim müdürü birşey demiyor,bir Allah kulu itiraz etmiyor mevzuatı bilmiyorsunuz dendiği zaman gık çıkmıyor, sendika başkanları orada yoklar seçim çalışmasındalar yada dut yemiş bülbül gibiler sonrada ortak tavırdan bahsediyorlar.komik bir durum.okullar açılıyor bir sürü sorun var dertlenen ve mutsuz olan öğretmenler.

Avatar
Muallim 2018-09-15 12:57:09

böyle bürokratlar oldukça eğitim felan düZelmez

Avatar
Ali 2018-09-15 17:23:11

Olağanüstü hali kaldırıyorum diyerek olağan hale getirirseniz olacağı budur.

Avatar
ahmet daday 2018-09-16 01:10:31

menfaat olunca bir araya gelmişler..boş gün nöbet daha verimli olur.

banner165