Siyasilere taş çıkardılar

Çorum İl Öğrenci Meclisi Başkanlık Divanı seçimi dün yapıldı.

17 Aralık 2014 Çarşamba 14:03
 Siyasilere taş çıkardılar


Çorum İl Öğrenci Meclisi Başkanlık Divanı seçimi dün yapıldı.


3 adayın yarıştığı seçimde Atatürk Anadolu Lisesi öğrencisi Talha Demiral ‘İl Öğrenci Meclisi Başkanlığı’na seçildi. Albayrak İlkokulu salonunda düzenlenen seçimi Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Kadir Söngüt, bazı okul müdürleri ve öğretmenler ile çok sayıda öğrenci takip etti. Açılış ve yoklama ile başlayan seçimde saygı duruşunda bulunularak İstiklâl Marşı okundu. Geçici başkanlığını Kadir Söngüt’ün yaptığı divan kurulunda Mehmet Ökten, Mücahit Karagöz ve Melike Ada isimli öğrenciler görev aldı. Okul öğrenci meclis başkanlarının yemin töreninin ardından İl Öğrenci Meclisi Başkanlığı seçimi hakkında bilgiler verildi. Açış konuşmasını Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Söngüt’ün yaptığı seçimde sırasıyla kürsüye gelen adaylar da birer selamlama konuşması yaptı. 2013-2014 Eğitim Öğretim Yılı Çorum İl Öğrenci Meclisi Başkanı Osman Akar da katılımcılara hitap ederek adaylara başarılar diledi.


‘DEMOKRASİ OKUL SIRALARINDA BAŞLIYOR’


Demokrasi kültürünün okul sıralarından itibaren benimsenmesini amaçlayan Demokrasi Eğitimi ve Okul Meclis Uygulamaları Projesi’nden bahseden Kadir Söngüt, öğrenciler arasında yaşanan demokratik yarışa dikkat çekti. Projenin amacı ve içeriği hakkında bilgiler veren Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Söngüt, şöyle konuştu: “2004-2005 Eğitim Öğretim yılından beri her yıl uygulanmakta olan ‘Demokrasi Eğitimi ve Okul Meclis Uygulamaları Projesi’ bu eğitim öğretim yılında da devam ediyor. Ekim ayı içerisinde okullarımızda yapılan seçimlerde önce Sınıf Öğrenci Başkanı, sonra Sınıf Öğrenci Başkanlarından Okul Öğrenci Meclis Başkanı, Okul Öğrenci Meclisi Başkanları beşer kişilik İlçe Temsilcilerini, İlçe Temsilcileri ise şimdi İl Başkanlık Divanını seçmek üzere toplandı. Her şehrin il başkanları da 23 Nisan 2015 tarihinde Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulu’nda Türkiye Öğrenci Meclis Başkanını seçecekler. Bu proje ile Cumhuriyetimizin demokrasi ile güçlendirilmesi, öğrencilerimizde yerleşik bir demokrasi kültürünün oluşturulması, hoşgörü ve çoğulculuk bilincinin geliştirilmesi, kendi kültürünü özümsemiş, milli ve manevi değerlere bağlı, evrensel değerleri benimseyen nesillerin yetiştirilmesi, öğrencilere seçme, seçilme ve oy kullanma kültürünün kazandırılması, katılımcı olma iletişim kurabilme, demokratik liderliği benimseyebilme ve kamuoyu oluşturabilme becerilerinin kazandırılması amaçlanıyor.”


SİYASİLERE TAŞ ÇIKARDILAR

70 delege öğrenciden 62’sinin oy kullandığı seçim büyük bir çekişmeye sahne oldu. Heyecanlı anların yaşandığı seçimde 32 oy alan Atatürk Anadolu Lisesi öğrencisi Talha Demiral ‘İl Öğrenci Meclisi Başkanı’ seçildi. Diğer adaylardan Alaca Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Yunus Emre Tunç 21 oyda kalırken Fatih Anadolu Lisesi öğrencisi Taha Sinanoğlu ise 9 oy aldı. Talha Demiral’ın galibiyetiyle sonuçlanan seçimde Başkan Vekilliği’ne Fatih Yarış, katip üyeliklere ise Fatih Özdemir ve Eren Tunç getirildi.







www.corumhakimiyet.net

Son Güncelleme: 17.12.2014 15:12
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner165