Sorun varsa çözelim

Özel Eğitim kursları yöneticileri sorunlarını aktardı

18 Kasım 2017 Cumartesi 13:19
Sorun varsa çözelim

Çorum’da faaliyet gösteren Özel Öğretim Kursları Yöneticileri yürürlükteki kanun ve yönetmelikler hakkında bilgilendirildi

Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Özcan Kuşçu, özel öğretim kursları yöneticileri ile yaptığı toplantıda,  5580 sayılı Özel Öğretim Kurumları Kanunu’nu değerlendirerek ilgili maddeler üzerinde  açıklamalarda bulundu.

Kuşçu, yaptığı açıklamada, “İlimizde 13’ü Merkez ilçede, 1’i Alaca İlçesinde olmak üzere 14 Özel Öğretim Kursu bir bilim grubunda faaliyet göstermektedir. 01/08/2017 tarihi itibarı ile ‘5580 sayılı Özel Öğretim Kurumları Kanunu’nda özel öğretim kurslarının bir bilim grubunda faaliyet göstermek üzere kurum açma izinleri yeniden düzenlenmiştir. Dolayısıyla ruhsat alınan bilim grubu dışında çalışılmaması gerekmektedir.  İzin alınmadan başka herhangi bir hizmet verilmemeli. Yine çalışan personel sayısı ve niteliklerine dikkat edilmeli. Bu nedenle ilgili kanuna göre denetimlerimizi yapmaya devam edeceğiz.” dedi.

Toplantıda sorulara da cevap veren Kuşçu, “Bizler birlikte çalışıyoruz diyerek, mağdur olmamak için eksiklerimiz varsa giderelim.” diye konuştu.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.