Spor Yöneticiliği’nde ikinci öğretime onay

Hitit Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu, Spor Yöneticiliği Bölümü İkinci Öğretim...

03 Mayıs 2015 Pazar 14:16
 Spor Yöneticiliği’nde ikinci öğretime onay


Hitit Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu, Spor Yöneticiliği Bölümü İkinci Öğretim Programına öğrenci alımına ilişin talep Yükseköğretim Genel Kurul toplantısında incelenerek uygun görüldü. Buna göre Spor Yöneticiliği Bölümü ikinci öğretim programına 60 öğrenci alınacak.


Spor Yöneticiliği Bölümü İkinci Öğretim Programı


Ülkemizde spor yöneticiliği eğitimi belirli bir sisteme bağlı olarak verilmemektedir. Geniş bir istihdam alanı bulunmasına rağmen bu eksiklik giderilememiştir. Ancak bu sistem, sporda gelişmiş hiçbir ülkede bulunmayan bir sistemdir. Kamuya bağlı spor teşkilatlarında (Gençlik ve Spor Bakanlığı) özel sektörlerde ve gönüllü kuruluşlarda istihdam edilmek üzere görev alacak spor yöneticilerini yetiştirmek amacıyla düzenlenen spor şuralarında, spor yöneticiliği eğitiminin akademik programlarla verilmesi gerektiği üzerinde durulmaktadır. Bu noktadan hareketle spor şuralarının sonuçları da dikkate alınarak son yıllarda bazı üniversitelerimizin beden eğitimi ve spor yüksekokulları bünyesinde spor yöneticiliği bölümü açılmıştır. Üniversitemiz bünyesinde de açılan Spor Yöneticiliği Bölümü İkinci Öğretim Programı ile çeşitli sebeplerden dolayı ( aktif sporculuk, çalışma hayatı, yaşam boyu öğrenme gerekliliği vb.) normal öğretim imkanlarından faydalanamayan bireylere de bu fırsat ve imkanların sunulabilmesi amaçlanmaktadır.




Son Güncelleme: 03.05.2015 14:18
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.