Teknokent’e 19 başvuru

Çorum TGB-Teknokent AŞ Yönetim Kurulu olağan toplantısı yapıldı.

03 Ağustos 2015 Pazartesi 16:21
 Teknokent’e 19 başvuru


Çorum TGB-Teknokent AŞ Yönetim Kurulu olağan toplantısı yapıldı.


Hitit Üniversitesi Rektörlük Senato Salonu’nda düzenlenen toplantıya, Çorum TGB-Teknokent AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Reha Metin Alkan, Başkan Yardımcısı Bülent Karadayı, Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Çetin Başaranhıncal, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ömer Arslan, Organize Sanayi Bölgesi Sanayicileri ve İşadamları Derneği (ÇOSİAD) Başkan Yardımcısı Mustafa Yağlı, Teknokent Genel Müdürü Doç. Dr. İrfan Kurtbaş ve OSB Bölge Müdürü Yaşar Şahin katıldı. Yaklaşık 19 şirketin ön başvurusunu yaptığı Teknokent’in başta stratejik planı olmak üzere yürütülecek faaliyetleri ve idari konular ele alındı.


Çorum Teknoloji Geliştirme Bölgesi (TGB)-Teknokent AŞ Yönetim Kurulu toplantısında bilgi birikiminin paraya dönüştürülmesinde, özel sektörle birlikte AR-GE faaliyetlerini yapmak ve devletin sağladığı parasal avantajlarla teknoloji yaratmak konusunda Teknokentlerin çok önemli bir rol üstlendiğini belirten Rektör Prof. Dr. Alkan,  merkezlerin bir anlamda bilgi, sermaye ve işgücü ortaklığını sağlayan çok önemli bir yapılanma olduğunu belirtti.


Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık’ın Türkiye Kamu-Üniversite-Sanayi İşbirliği (KÜSİ) Stratejisi ve Eylem Planı (2015-2018) hakkında yapmış olduğu açıklamalara da değinen Rektör Prof. Dr. Alkan, Bakan Işık’ın planda, 6 hedef çerçevesinde 31 eylemin belirlendiğini bildirerek, bakanlığın eylem planını uygulamaya başladığını söyledi. Belirlenen eylem planının bakanlık tarafından izleneceğini kaydeden Rektör Prof. Dr. Alkan, söz konusu planla ülke sanayisinin, rekabet gücü ve katma değeri yüksek, yenilikçi ürünler üretebilen, yüksek teknoloji ağırlıklı ve sürdürülebilir yapıya kavuşturulmasının amaçlandığını ifade etti.


Rektör Prof. Dr. Alkan, “Üniversite-sanayi iş birliği çerçevesinde akademisyenlerimizle iş dünyasını bir araya getirerek güçlü bir üniversite-sektör iş birliğinin oluşturulması planlanıyor. Teknokent’te başta ilimizde faaliyet gösteren firmalar olmak üzere ulusal ve uluslararası girişimci ve sanayici firmalarla AR-GE odaklı projelerin yapılması ve böylelikle ülkemizdeki firmaların yüksek katma değerli ve yenilikçi ürünler üreterek uluslararası ölçekte rekabet edebilir hale gelmeleri konusunda çalışmaların yapılması hedeflenmektedir.” dedi.


Alkan, yeni ve ileri teknoloji alanlarında AR-GE faaliyetleri yürüten firma ve sanayicilerle üniversite-sanayi iş birliği kapsamında çalışmalar yapmak isteyen öğretim üyelerine, iş adamlarına, öğrencilere ve bölgedeki tüm müteşebbislere çağrıda bulunarak, Teknokent’e davet etti.




Son Güncelleme: 03.08.2015 18:38
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner165