Telafi eğitimleri Kasım’da başlayacak

2014-2015 Öğretim Yılı Çorum Merkez Mesleki ve Teknik Anadolu Liseleri Telafi Eğitimi ile ilgili toplantı yapıldı.

23 Ekim 2014 Perşembe 18:34
 Telafi eğitimleri Kasım’da başlayacak


2014-2015 Öğretim Yılı Çorum Merkez Mesleki ve Teknik Anadolu Liseleri Telafi Eğitimi ile ilgili toplantı yapıldı.


İl Milli Eğitim Şube Müdürü Ali Rıza Ekmekyapar başkanlığında yapılan toplantıya Çorum merkez ve ilçelerde bulunan Mesleki ve Teknik EğitimGenel Müdürlüğün bağlı okul müdürleri katıldı.


Mesleki ve Teknik Ortaöğretim programlarından mezun olmak isteyen genel lise ve mesleki ve teknik ortaöğretim kurumlarından mezun olup, farklı bir meslek alan/dalda mezun olmak isteyenlere hangi alan/dalda telafi eğitim programları uygulanacağını belirlemek amacıyla yapılan toplantıda konuşan İl Milli Eğitim Şube Müdürü Ali Rıza Ekmekyapar, “Telafi Eğitimi Milli Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliğinin 61. maddesi gereğince; sadece Mesleki ve Teknik Ortaöğretim programlarından mezun olmak isteyen genel lise ve İmam Hatip Lisesi mezunları ile mesleki ve teknik ortaöğretim kurumlarından mezun olmak isteyenlere açılacaktır.


Programlar 17 Kasım 2014 tarihinden itibaren başlatılacak, uygulama hafta içi 18.00-24.00 saatleri arasında, Cumartesi ve Pazar günleri ise 08.00’den itibaren mesai bitimine kadar sürecektir. İstekliler kayıt süresi içerinde ilgili okul müdürlüklerine şahsen başvuracaklardır. Başvuru ile ilgili bilgiler ve programın süresi okul müdürlüklerinden alınacaktır.


Müracaat tarihleri arasında şahsen başvurmayan öğrencilerin kayıtları yapılmayacak olup, müracaat bitim tarihinden sonra başvuru yeter sayıya ulaştığı takdirde telafi eğitimi açılacaktır. Haftalık ders saati sayısı okul müdürlüğünce okulun durumu ve özelliğine göre belirlenecektir.” dedi.


Ekmekyapar, toplantıya katılan okul müdürlerinden gereken azami titizliğin gösterilmesi istedi. 




Son Güncelleme: 23.10.2014 18:36
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.