TEOG'u kaldırmak sorunu çözmez

Eğitim sen TEOG'la ilgili yaşanan son gelişmeleri değerlendirdi

20 Eylül 2017 Çarşamba 14:49
TEOG'u kaldırmak sorunu çözmez

Eğitim Sen Çorum Şubesi Yürütme Kurulu, TEOG’un kaldırılması  veya adının değiştirilmesinin sorunu çözmeyeceğini bildirdi.

Türkiye’de eğitim sisteminin, ilkokuldan başlayarak üniversite sonrasına kadar kelimenin tam anlamıyla sınav merkezli olduğunu belirten Eğitim Sen,  “Milli Eğitim Bakanlığı bugüne kadar benimsediği eğitim politikaları ile öğrenci ve velilerin kafasını karıştırmak, eğitim sistemini kendi ihtiyaçları doğrultusunda yap-boz tahtasına çevirmek dışında eğitimde somut ve çözüme dayalı politikalar geliştirmemiştir. Her yıl TEOG sonrası yerleştirmelerde yaşanan sorunlar, bakanlığın asıl amacının sağlıklı, herkesin memnun olacağı bir ortaöğretim sisteminin oluşturulması olmadığını göstermektedir.” dedi.

Eğitim sistemindeki sorunların muhatabı iktidarın uygulamalarını eleştiren Eğitim Sen, öğrencilerin sınav cenderesinden de kurtarılması gerektiğine dikkat çekerek, şöyle dedi; “Eğitimin hiçbir kademesinde öğrencilere ve dolayısıyla ailelerine dayatmada bulunmamalı, eğitim sisteminin öncelikli sorunu olan “sınav merkezli eğitim” anlayışı derhal terk edilmelidir. Her öğrencinin kendi ilgi ve becerisi doğrultusunda hangi alanda okuyacağını kendisinin belirleyeceği bir eğitim sistemi oluşturulmadan atılacak her adım, eğitimde yaşanan kaosu derinleştirmekten başka bir işe yaramayacaktır.”

Son Güncelleme: 20.09.2017 14:52
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.