Tüm bayrakları topladılar

Hitit Üniversitesi 'Engelsiz Üniversite' yolunda emin adımlarla ilerliyor.

30 Eylül 2018 Pazar 18:04
Tüm bayrakları topladılar

Hitit Üniversitesi, engelli bireyleri topluma kazandırmak amacıyla, engelli öğrencilere destekleyici ve iyi kaynaklarla donatılmış bir ortam sağlayarak onların eğitimleri önündeki sorunları ortadan kaldırmayı ve birey olarak bağımsızlıklarını geliştirmelerinde yardımcı olmayı benimseyen bir anlayışla çalışmalarını sürdürüyor.

Yapılan açıklamaya göre, bu kapsamda üniversite bünyesinde 2012 yılında kurulan Engelli Öğrenci Birim Koordinatörlüğü, tüm engelli öğrenciler için güvenli ve erişimi kolay bir üniversite ortamının oluşması amacıyla her türlü çabayı gösteriyor. Mekana engelsiz erişim ve görme engellilere yönelik çalışmalar da dikkat çekiyor.

Yapılan bu çalışmalar neticesinde üniversite YÖK tarafından üniversitelerin engellilere sağlamış oldukları imkânların değerlendirildiği “Engelsiz Bayrak” programında en fazla ödüle sahip olan üniversitelerden biri oldu ve sadece 3 üniversiteye verilen Engelsiz Program Nişanı’nı da almaya hak kazandı.

Üniversite bu yıl Spor Bilimleri Fakültesi ile Sağlık Bilimleri Enstitüsü fiziki mekânlarını engelliler için çeşitli fiziki düzenlemelerle erişilebilir kılması hasebiyle "mekânda erişilebilirlik" (turuncu bayrak) ödülünü; Spor Bilimleri Fakültesi, Sağlık Bilimleri Enstitüsü ve Alaca Avni Çelik Meslek Yüksekokulu da engelli öğrencilere belli bir düzeyde destekleyici bilgi, belge, ders araç ve gereçleri sağlaması nedeniyle "eğitimde erişilebilirlik" (yeşil bayrak) ödüllünü; Alaca Avni Çelik Meslek Yüksekokulu Gıda Teknolojisi Programı da zihinsel engelliler alanında sağladığı imkânlar sebebiyle de “Engelsiz Program Nişanı” ödülünü almıştı.

Son Güncelleme: 30.09.2018 23:02
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner165