Türkçe öğreniyorlar

Çorum’da yaşayan mülteciler için Türkçe kursu açıldı

29 Temmuz 2018 Pazar 14:44
Türkçe öğreniyorlar

Çorum’da yaşayan mülteciler için Türkçe A1 Seviyesi Kurs Programı uygulanıyor.

Yaygın Eğitim Kurumları Yabancı Diller Alanı A1 Seviyesi Türkçe Kurs Programı ile kursiyerlerin Türk Millî Eğitimi’nin genel amaçları ve temel ilkelerine uygun olarak şunları yapabilmeleri amaçlanıyor;

Kişiler (oturduğu yer, tanıdıkları, sahip olduğu şeyler gibi) hakkında basit soruları yöneltmeleri ve benzeri soruları yanıtlamaları. En temel gereksinimler ya da iyi bilinen konular söz konusu olduğunda, basit ifadeler kullanmaları ve sorulan soruları yanıtlamaları. Kendilerini ve başkalarını tanıtmaları, nerede yaşadığı gibi kişisel bilgileri sormaları, cevaplamaları. Karşısındaki insanların yavaş ve açık konuşarak kendisine yardımcı oldukları sürece onlarla basit bir şekilde konuşmaları. Basit bir metni okumaları. Basit bilgi formlarına kendi kişisel bilgilerini yazmaları. Sayılar, miktarlar, fiyat ve zaman birimleri ile baş etmeleri. Basit nezaket kalıplarını kullanmaları. Basit bir şekilde yapılan yol tariflerini anlamaları.

Yabancı Diller A1 Seviyesi Türkçe Kurs Programının toplam eğitim süresi 120 ders saati olarak planlanıyor. Bununla birlikte öğrencilerin ilk defa karşılaşacakları farklı alfabe sistemini öğrenmeleri için 16 saat ilave edilecek toplam 136 saat olarak uygulanıyor.

Son Güncelleme: 29.07.2018 19:13
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.