Üniversite yazışmalarda hızlandı

Elektronik Belge Yönetim Sistemi (EBYS) ve Kayıtlı Elektronik Posta (KEP) sistemi üniversitede hizmet kalitesini yükseltti

05 Ocak 2018 Cuma 23:37
Üniversite yazışmalarda hızlandı

Hitit Üniversitesi’nin, 1 Ocak 2015 tarihinde tüm birimleriyle birlikte hayata geçirdiği Elektronik Belge Yönetim Sistemi (EBYS) ve 2017 Haziran ayı itibarıyla geçiş yaptığı Kayıtlı Elektronik Posta (KEP) sistemi ile hizmet kalitesini yükselttiği bildirildi.

Üniversiteden yapılan açıklamaya göre, EBYS ve KEP uygulamaları süreçlerin güvenli, kolay ve hızlı şekilde yapılması zaman tasarrufu sağlıyor. Kırtasiye maliyeti ortadan kalkarak ekonomik geri dönüşüm sağlanıyor. Bu kapsamda 2017 yılı sonu itibariyle 1 milyonun üzerinde evrak sistem üzerinden işlem görerek çevreye katkı sağlanıyor.

Geçtiğimiz yıl Kayıtlı Elektronik Posta (KEP) sistemine geçen üniversite, kamu kurum ve kuruluşları arası resmi yazışmaların elektronik ortamda mevzuata uygun, uluslararası standartlarda ve teknik olarak güvenli ve şeffaf bir şekilde gönderilip alınmasını sağlıyor.

Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Reha Metin Alkan, Başbakanlık Genelgesi’nde belirtilen tarihten üç yıl önce gerekli alt yapıyı hazırlayıp  EBYS ve KEP uygulamalarını kullanmayı başlattıklarını belirterek, teknolojik gelişmeleri takip ederek belge yönetim sistemi ile zaman ve hızın yanı sıra bir çok avantajı sağladıklarını söyledi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.