Üniversitede Çorum dersi

Hitit Üniversitesi’nde ‘Çorum Kent Kültürü’ adlı dersi müfredata eklenecek.

12 Ağustos 2018 Pazar 18:19
Üniversitede Çorum dersi

Hitit Üniversitesi’nde ‘Çorum Kent Kültürü’ adlı dersi müfredata eklenecek.

İlk etapta Fen-Edebiyat Fakültesi bünyesindeki bölümlerde okutulacak bu ders sayesinde öğrenciler Çorum'un kültürel ve sosyal dinamikleri hakkında detaylı bilgi sahibi olacak, şehri en ince kültürel detaylarına inecek kadar yakından tanıma ve hatta ilgili konularda, çeşitli yönlerden yorumlamalarda bulunma, derleme ve tanıtma faaliyetleri içerisinde yer alma fırsatına erişecek. İlerleyen zamanda bu dersin tüm birimlerin ders müfredatlarına eklenmesi hedefleniyor.

HİTÜ’den yapılan açıklamada, “Çorum'un somut ve soyut kültürel mirası, unutulmuş/unutulmaya yüz tutmuş veya halen yaşatılan gelenek ve görenekleri, maddi ve manevi değerleri, edebi ve sanatsal birikimi, ulusal ve uluslararası kültüre olan katkıları gibi konular işlenecek.

Bu dersi alan öğrenciler, ilgili teorik ve ansiklopedik bilgilerin yanı sıra uygulamalı olarak da kenti daha yakından tanıma fırsatına ulaşacaklar. Öğrenciler ders kapsamında yapacakları saha araştırmaları ile derleme ve betimleme çalışmaları üzerinden kentin kılcal damarlarına inip belki de yakın zamanda unutulacak olan pek çok unsuru gün yüzüne çıkarmış olacak. Tüm bunların yanı sıra, Çorum mutfağından spor faaliyetlerine, kente has her türlü değerden yöresel oyunlara, yerel ağızdan kelime dağarcığına kadar her türlü konuda bilgilendirilip bilinçlenecek olan öğrenciler, bu sayede kentin her türlü değeriyle ayrılmaz bir bütün olduğunu uygulamalı bir şekilde kavrama fırsatına kavuşacak.”

Son Güncelleme: 12.08.2018 18:36
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner165