Üniversiteden etkinlikler; ‘Bir Haritacının Kaleminden Ufka Yürüyen Kelimeler’

Hitit Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı bölümünün...

21 Kasım 2014 Cuma 15:40
 Üniversiteden etkinlikler; ‘Bir Haritacının Kaleminden Ufka Yürüyen Kelimeler’


Hitit Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı bölümünün ‘Kültür Değerlerimizle Söyleşiler’ adı altında 2014-2015 Eğitim Öğretim yılı güz döneminde başlattığı etkinliklerin 5.si, kadastro müdürlüğünden emekli, şair ve yazar Kazım Alkan’ın katılımıyla gerçekleştirilecek.


‘Bir Haritacının Kaleminden Ufka Yürüyen Kelimeler’ başlıklı söyleşi, 26 Kasım 2014 Çarşamba günü saat 14.00’te Fen-Edebiyat Fakültesi Konferans Salonu’nda gerçekleştirilecek. Söyleşide Kazım Alkan’ın çeşitli görseller eşliğinde hayatı ve eserleri hakkında bilgiler verilecek, edebiyata ilgisi ve ilham kaynakları üzerinde durulacak. Söyleşinin ikinci bölümünde, Kazım Alkan ile Türk Dili ve Edebiyatı bölümü öğrencileri sanatçının şiir ve hikâyelerinden örnekler okuyacak.


“Dünü, Bugünü, Yarını ile Karadeniz”


Hitit Üniversitesi  Karadeniz Arkeolojisini Araştırma Uygulama ve Araştırma Merkezi (KARM)  ile Osmancık Ömer Derindere Meslek Yüksekokulu işbirliğinde  “Dünü, Bugünü, Yarını ile Karadeniz” adlı etkinlik düzenlenecek.


25 Kasım 2014 Salı günü saat: 14.00’te başlayacak olan etkinlik Osmancık Belediyesi Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilecek.


Akademisyenlere Proofreading  hizmeti


Hitit Üniversitesi Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkez Müdürlüğü (HİTİTSEM) tarafından İngilizce yazılan tüm makale, tebliğ ve sunumların Dil Bilgisi ve Yazım Kurallarına göre incelemelerinin yapıldığı Proofreading faaliyetleri devam ediyor.


Yapılan açıklamaya göre, Hitit Üniversitesi akademik personellerinin uluslararası yayın sayısını artırmaya yönelik olarak düzenlenen bu faaliyette, akademik personel tarafından yazılmış olan bilimsel çalışmalar HİTİTSEM’de tam zamanlı olarak çalışan 4 ABD uyruklu öğretim elemanlarınca hem ifade hataları hem de İngilizce yazım kuralları açısından kontrol ediliyor ve gerekli düzeltmeleri yapılıyor.


Uluslararası yayın sayısının artmasının, üniversite açısından son derece önemli olduğunun bilgisi ile şu ana kadar onlarca bilimsel çalışma proofreading aşamasından geçmiş ve halen de bu hususta yoğun talepler geliyor.


Proofreading hizmetinden yararlanmak isteyen akademik personel HİTİTSEM hititsem@hitit.edu.tr  Eposta adresine çalışmalarını göndermeleri yeterli oluyor. HİTİTSEM’e ulaşan bu mailler ilgili ABD uyruklu öğretim elemanlarına gönderilerek süreç başlatılıyor. HİTİTSEM, makale ofisi (Proofreading) hizmeti için ücret talep etmiyor.




Son Güncelleme: 21.11.2014 15:44
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner165