Üniversitenin geleceği masaya yatırıldı

Hitit Üniversitesi Senatosu Sinop Üniversitesi Senatosu ile Sinop’ta ortak bir toplantı düzenledi.

02 Şubat 2015 Pazartesi 15:01
 Üniversitenin geleceği masaya yatırıldı


Hitit Üniversitesi Senatosu Sinop Üniversitesi Senatosu ile Sinop’ta ortak bir toplantı düzenledi.


Sinop Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Recep Bircan ve Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Reha Metin Alkan’ın başkanlık ettiği toplantıda, eğitim-öğretim ve araştırma-geliştirme faaliyetleri başta olmak üzere, ihtiyaç duyulan tüm konularda ileriye dönük ikili işbirlikleri ve gerçekleştirilebilecek ortak çalışmalar hakkında görüş alışverişinde bulunuldu.


Toplantının açılış konuşmasını yapan Sinop Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Recep Bircan, üniversitede akademik yapı ile fiziki ve sosyal olanaklar hakkında bilgi vererek, “6500 öğrencimiz ile Sinop’un en büyük ailesiyiz. Alanında tecrübeli akademik personelimiz ve her geçen gün artan çalışmalarımızla birlikte inanıyorum ki, gelecek günler Sinop Üniversitesi için çok daha iyi olacaktır” dedi.


OKÜP üniversiteleriyle bir araya gelerek değerlendirme imkanı yapmaya fırsat bulduklarını ve bu doğrultuda Hitit Üniversitesi ile Sinop Üniversitesi arasında yakın ilişkilerin kurulduğunu belirten Rektör Prof. Dr. Bircan, “İki üniversite arasında yapılan bu toplantı ile daha kapsamlı bir sinerjinin oluşturulacağına inancım tamdır. Sizleri burada ağırlamaktan dolayı büyük bir mutluluk duyuyorum” diye konuştu.


“Sizlerle bir arada olmak memnuniyet verici. Rektörlük olarak yakalanan sıcak ilişkiyi tüm birimlerimiz arasında karşılıklı olarak sağlamak amacıyla burada toplandık” diyerek sözlerine başlayan Rektör Prof. Dr. Reha Metin Alkan ise, üniversiteye ilişkin genel bilgi paylaşımında bulunarak “Üniversite olarak ortak çalışmalar yapmak çok önemsediğimiz bir konu. Her yıl farklı üniversitelere bu tür ziyaretler düzenlemeye gayret ediyoruz” dedi.  Rektörümüz ayrıca, OKÜP kapsamında çok güzel işbirliklerinin sağlandığını ve bu ortak çalışmaların Üniversitemizin tüm birimleriyle birlikte devam etmesini arzuladıklarını ifade ederek “Burada bulunma amacımız daha yoğun çalışmalarla birlikte ileriye dönük ortak projeler yapmak. Toplantı sonucunda alınacak kararlar doğrultusunda iki üniversite arasında başarılı çalışmaların yapılacağı inancındayım” dedi.


Rektör Prof. Dr. Alkan, Hitit Üniversitesi’ni küresel bilgi rekabetine katılabilen, uluslararası niteliklere sahip, toplumla güçlü bağları bulunan ve toplumun beklentilerini karşılayan ve içinde bulunduğu bölgenin dünyaya açılan kapısı haline getirmeyi hedeflediklerini dile getirerek, bölge üniversiteleri arasındaki her türlü işbirliğinin gerçekleştirilmesine büyük önem verdiğini vurguladı.


Her iki üniversitenin senato üyelerinin karşılıklı görüş ve önerilerinin alınması ile sona eren toplantı sonunda Sinop Üniversitesi Merkezi Araştırma Laboratuvarı ve Su Ürünleri Fakültesi gezilerek buralarda yürütülmekte olan çalışmalar hakkında bilgiler alındı.


Üniversite yönetimi, ziyaretin ardından 2014 yılının genel bir değerlendirmesini yapmak ve 2015 yılına ilişkin fikir, öneri ve hedefleri görüşmek amacıyla Rektör Prof. Dr. Reha Metin Alkan başkanlığında bir değerlendirme toplantısı yaptı. Üniversite Senato Üyeleri ve Rektör Danışmanlarının katılımıyla gerçekleştirilen toplantıda durum değerlendirmesi yapılarak, ileriye dönük yapılması planlanan çalışmalar görüşüldü.





Son Güncelleme: 02.02.2015 15:29
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.