Usta adaylarından bilim fuarı

Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) Bilim ve...

30 Mayıs 2015 Cumartesi 13:29
 Usta adaylarından bilim fuarı


Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) Bilim ve Toplum Dairesi tarafından yürütülen TÜBİTAK Bilim Fuarı, İskilip Mesleki Eğitim Merkezinde açıldı.


TÜBİTAK Bilim Fuarına katılan, ilk yaygın eğitim kurumu olan İskilip Mesleki Eğitim Merkezinin fuar açılışını Kaymakam Şuayib Gürsoy, Belediye Başkanı Recep Çatma, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Selvi ve Merkez Müdürü birlikte yaptılar. Çok sayıda davetlinin katıldığı açılışta, daire amirleri, eğitim yöneticileri, STK temsilcileri, işletme yetkilileri ve çevre sakinleri de yer aldı.


İskilip Mesleki Eğitim Merkezinde eğitim gören çırak ve kalfa öğrencilerin hazırladığı projeler katılımcılardan tam not aldı.


Bilim fuarı ile ilgili bilgi veren Merkez Müdürü Fatih Şanlı, Milli Eğitim Bakanlığı ile TÜBİTAK arasında imzalanan ‘Eğitimde İşbirliği Protokolü’ kapsamında yapılan TÜBİTAK Bilim Fuarlarına Çorum genelinde 29 eğitim kurumunun katıldığı ve bilim fuarına katılan ilk yaygın eğitim kurumu olduklarını belirtti. Şanlı, İskilip Mesleki Eğitim Merkezinde kayıtlı çırak ve kalfa öğrencilerin 3 aylık hazırlık sürecinde yaptıkları proje çalışmalarının önemli bir kısmının, hayatı ve günlük yaşamı kolaylaştırmaya dönük ürünler olduğu ifade etti, Projeleri hazırlayan çırak ve kalfa öğrencilerin tamamının İş piyasasında fiilen çalışan elemanlar olduğunu da sözlerine ekledi.


Fuarın hazırlık süreciyle ilgili de bilgi veren Şanlı, okulda görevli 6 öğretmenin danışmanlığında, 26 öğrencinin görev aldığını, üç aylık zaman diliminde 32 proje hazırladıkları bilgisini paylaştı.


Şanlı, TÜBİTAK bilim fuarlarının, öğrencileri araştırmaya, yeni şeyleri bulma ve yapmaya sevk etmesinin öğrencilere önemli kazanımlar kattığını, öz güvenlerini arttırdığını bu nedenle bu ve benzer faaliyetlerin mutlaka artarak devam etmesi gerektiğini söyledi.


Konuşmasının sonunda tüm personelin ekip ruhu ile çalışıp emek verdiğini bu faaliyetin kurum kültürünün oluşmasına da önemli katkılar sunduğunu söyleyen Şanlı, öğretmen ve öğrencilerine teşekkür etti.


‘BİLİM FUARI OKUL İÇİ İLETİŞİMİ ARTTIRIYOR’


Bilim fuarı faaliyetinin çok önemli bir getirisine dikkat çeken Şanlı, proje hazırlık sürecinde, öğrenci ve öğretmenlerin iletişimlerinin arttığını, okul içersin de birlikte iş yapabilme kültürünün geliştiğini belirtti.


Şanlı, “Bu ve benzeri faaliyetler mutlaka desteklenmeli. Bu çalışmalar okul içerisindeki dayanışma ve paylaşımı arttırdığı gibi okulda biz eğitimcilerin arzu ettiği sevgi ikliminin oluşmasına da ciddi katkı sunmaktadır.” dedi


PROJELERE TAM NOT


İskilip Mesleki Eğitim Merkezi TÜBİTAK Bilim Fuarı’nda sergilenen projeler, İlçe Kaymakamı Şuayib Gürsoy ve beraberindekiler tarafından beğeni ile karşılandı. Özellikle engellilerin hayatını kolaylaştıran ‘Engelsiz Ev’ projesi, atık malzemelerin yeniden kullanımına dönük projeler, aşçı adayların geliştirdikleri yeni tatlar içeren yemek ve tatlılardan oluşan projeler davetlilerin beğenisine sunuldu.


Kaymakam Gürsoy, İskilip Mesleki Eğitim Merkezimizce düzenlenen TÜBİTAK Bilim Fuarı’nın hazırlanmasında emeği geçen Merkez yönetici, öğretmen ve öğrencilerine teşekkür etti. Gürsoy, eğitimin önemli bir parçası olarak gördüğü bu tür faaliyetleri önemsediklerini, tüm eğitim kurumlarının bu tür faaliyetlerde aktif olarak görev almaları gerektiğini kaydetti.



Son Güncelleme: 30.05.2015 13:31
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.