Vali söz verdi

Vali Kılıç, hayırseverlerin yapımını üstleneceği okulların zamanında tamamlanacağı sözünü verdi.

14 Aralık 2017 Perşembe 14:22
Vali söz verdi

Vali Necmeddin Kılıç, Çorum merkezde bazı hayırseverlerin yapımını üstleneceği Milli Eğitim Müdürlüğü’ne bağlı okulların zamanında tamamlanacağı sözünü verdi.

Habercim19’dan Mustafa Demirer’in Yıldırım Beyazıt İHO örneğinden yola çıkarak Özel İdare Müdürlüğü’nün ihale edeceği bazı okulların yapımını hayırseverlerin üstlenmesi üzerine söz konusu yatırımlarda gecikme yaşanıp yaşanmayacağına dair bir sorusuna cevap verdi.

Vali Kılıç, Milli Eğitim Müdürlüğü’nün Çorum’da gelecek sezon tekli eğitime geçeceğini hatırlatarak, “İnşaat teknolojileri çok gelişti. Bahsettiğiniz okullar gelecek sezona yetişecek. Eğitime hayırsever desteğinin en yoğun olduğu bir yıl yaşadık. Bir çok ilde bir yılda bu kadar hayırsever desteği olduğunu düşünmüyorum.” diye konuştu.

ÇORUM PİLOT İL

Boş olan köy okullarının değerlendirilmesi ile ilgili başka bir soruya cevap veren Milli Eğitim Müdürü Seyit Ali Büyük de, “Köy okulları bakıma alınarak köylüye teslim ediliyor. Milli Eğitim Bakanlığı Çorum’un da aralarında yer aldığı 10 ilde pilot uygulama başlattı. Gezici Öğretmen Projesi kapsamında boş olan köy okulları veya köy konakları onarılacak ve köylerde okul öncesi çocuklarımızın eğitimi için kullanılacak.” dedi.

Son Güncelleme: 14.12.2017 16:17
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.