Veliler bu haberi okuyun

Aile Danışmanı Kurucu Müdür Firdevs Karaca Eren, yeni okula başlayacak çocuklara...

16 Ağustos 2014 Cumartesi 11:45
 Veliler bu haberi okuyun


Aile Danışmanı Kurucu Müdür Firdevs Karaca Eren, yeni okula başlayacak çocuklara gelişim testi yaptırıldığını, eğitsel rehberlik hizmeti verildiğini bildirdi.


İşte o açıklama; “Yeni bir eğitim öğretim yılının başlamasına 1 aydan daha az bir süre kaldı. 2014--2015 eğitim öğretim yılında 30 Eylül tarihi itibariyle artık 60-66 ay aralığında çocuklarımız zorunlu olmayıp velilerinin isteği ile okula kayıt yaptırabilecek. Milli Eğitim Bakanlığı 60 ay olarak belirlediği zorunlu eğitim çağını yayınladığı yönetmelik ile bu yıl 66 aya çekti. Bu kapsamda 66 ayını tamamlayan çocuklar ise zorunlu eğitim kapsamında yer almaktadır. Ancak anne babalar ve çocuklar için büyük önem taşıyan ilkokula, doğru ve iyi bir başlangıç yapmanın önemi tartışılamaz. Özellikle okul öncesi dönemde eğitim alan öğrencilerin ilkokul sıralarına daha kolay uyum sağladığı gözlenmektedir.


Çocuğun eğitime ilk başlangıç yılları sonraki eğitim yaşantısı için çok büyük önem arz etmektedir. Çünkü gelişim psikolojisinde çocuğun 6-7 yaş dönemi çocuğun kendini ispatlama ve girişkenlik dönemidir. Bu dönemi başarılı bir şekilde geçiren çocukta  benlik algısı, kendini  yeterli görmesi ,özgüven sahibi olması , çalışma isteği ve en önemlisi okula/öğretmene/öğrenmeye karşı tutumların oluştuğu bir evredir. Aksi olduğunda ise çocuk eğer okul yaşamına başlamaya hazır değilse bir çok olumsuz durum ve olayla baş başa kalabilir. Örneğin çocuk okuma yazma – matematik becerilerini kazanmak için gerekli olan önkoşul becerilerden kavramlara,el göz koordinasyon yeterliliğine henüz ulaşmamışsa zorluk yaşayacak ve sınıfındaki akranlarının gerisinde kalabilecektir. Eğer erken müdahale ve farkına varılmazsa artık çocuk kendine güven kaybı ve değer yargılarını sorgulayarak yetersizlik duygularıyla baş etmek durumunda yüz yüze gelecektir.


Çocuğumuzun okul çağına başlamak için hazır olup olmadığını anlamak için danışmanlık desteği almak son derece önem taşımaktadır. Özellikle 60-72 ay grubunda olan çocuklarının gelişimlerinin yakından takip edilmesi ve tereddüt yaşadığımız noktalarda destek alınması gerekliliği tüm uzmanların ortak görüşüdür. Unutulmamalıdır ki geriye getirilmesi mümkün olmayan en önemli şey zamandır. Zamanında yapılan erken müdahale ve yönlendirmelerle çocuğumuzun geleceğine en büyük katkıyı sağlamış oluruz.


Fiza Özel Eğitim ve Aile Danışmanlığı olarak okul öncesi dönem çocuklarının zihinsel , sosyal, motor ve dil gelişimi alanlarında değerlendirmesi yapılarak aile rehberliği çalışmalarını yürütmekteyiz. Bu kapsamda uluslararası geçerliliği olan DENVER II Gelişim Tarama Testi ve okul olgunluğu belirleme testleri kurumumuzda uygulanmaktadır. Yapılan değerlendirme ve testler sonrasında ailelerimizin yasal hakları, çocukları için en uygun eğitim tedbirlerini planlamaları konularında rehberlik yapılarak eğitim yaşantısına katkıda bulunmaya ve eğitim dönemlerinin her kademesinde destek olmaya çalışıyoruz.


Okul öncesi dönemde olan veya  çocuklarını okula başlatmayı düşünen ailelerimiz gelişim testi yaptırmak ve eğitsel rehberlik hizmeti alabilir.”








Son Güncelleme: 16.08.2014 11:47
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner165