Velilere müfredat mektubu

Velilere müfredatla ilgili bilgi verildi

26 Eylül 2017 Salı 10:52
Velilere müfredat mektubu

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 2017-2018 eğitim öğretim yılında uygulamaya konulan yeni müfredatı velilere anlatmak amacıyla 8 bin 655 mektup öğrencilere verildi.

Her hafta bir okulun bayrak törenine katılmayı planlayan İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Eryiğit. bu hafta TOKİ Mesleki Teknik Anadolu Lisesi Bayrak törenine katılarak öğrenciler ve öğretmenlerle bir araya geldi. Kendilerinden neler beklendiğini aktarıldıktan sonra okulun tören öncesinde öğrenci ve velilere iletilmek üzere mektuplar teslim edildi.

Velilere gönderilen mektupta; "Bizlere emanet ettiğiniz çocuklarımızı; geleceğe daha iyi hazırlamak, bilgi ve beceri yönünden daha güçlü olmalarını sağlamak, kendi değerlerini benimsemiş ve ülkemizin ihtiyaç duyduğu 21. YY becerilerine sahip bireyler olarak yetiştirebilmek için mevcut öğretim müfredatımızda yenilikler ve değişikler yapılmıştır.

İlkokul ve ortaokul düzeyinde 17, lise düzeyinde 24, İmam Hatip Ortaokulu ve İmam Hatip Lisesi düzeyinde 20 olmak üzere toplam 51 ayrı, sınıflar esası alındığında ise 176 müfredat yenilenmiştir.
2017-2018 eğitim öğretim yılından itibaren uygulanacak yeni müfredatlar da öne çıkan yenilikler paylaşıldı.


SUNGURLU MYO

Öte yandan Hitit Üniversitesi, Sungurlu Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Kubilay Karacif, "Yeni kazananlarla birlikte öğrenci sayımız 1020 oldu" dedi.

Karacif, "Açıklanan 2017 ÖSYS Yerleştirme sonuçlarına göre Sungurlu Meslek Yüksekokulu tercih edilen bir Yüksekokulu olarak büyümeye ve gelişmeye devam etmektedir" diye konuştu.

Meslek Yüksek Okullarına sınavsız geçiş kalktığı için öğrencilerin sınavda 150 barajını geçmesinin gerektiğini hatırlatan Okul Müdürü Karacif, "Bu yıl öğrenci sayımızı 1400 olmasını bekliyorduk. Ama sınavsız geçişin kalkması nedeniyle öğrenciler geçiş yapamadılar" dedi.

AKADEMİK KADRO GÜÇLENİYOR


Birkaç yıl öncesine kadar kendi öğretim elemanı sayımızdan fazla olan Milli Eğitim Kurumlarındaki 10-12 civarında öğretmenimizin destekleri ile yürütülebilen eğitim öğretim çalışmaları bugün sayısı 22 olan Yüksekokulumuz öğretim elemanlarınca yürütülmektedir diyen Karacif, "Bazı öğretim elemanlarımız doktora eğitimine devam etmektedir. Öğretim elemanlarımız, eğitim öğretim faaliyetleri yanında, yoğun şekilde akademik çalışmalar da yaparak kendilerini geliştirmekte, Üniversitemizin ve Yüksekokulumuzun adını akademik camiada duyurmaktadır" diye konuştu.

KONGRE MERKEZİ 475 KİŞİ KAPASİTELİ

Yeni kampus alanına yapılacak olan 475 kişilik kongre merkezim bu yıl içerisinde tamamlanmasının planlandığını kaydeden Karacif, Hayırsever İş adamlarımızın destekleri ile yapılacak olan Kongre Merkezi yüksekokulumuza ayrı bir hava katacak,












Son Güncelleme: 26.09.2017 10:56
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.