Velilere uyum semineri

İlköğretim Haftası etkinlikleri çerçevesinde Rehberlik Araştırma Merkezi tarafından okula yeni...

18 Eylül 2014 Perşembe 10:33
 Velilere uyum semineri


İlköğretim Haftası etkinlikleri çerçevesinde Rehberlik Araştırma Merkezi tarafından okula yeni başlayan öğrencilerin velilerine yönelik 'Okula Uyum Becerileri' konulu seminer düzenledi.


Yunus Emre İlkokulu toplantı salonunda gerçekleştirilen seminere Rehberlik Araştırma Merkezi Müdür Yardımcısı Yaser Mert ile Rehberlik Hizmetleri Bölüm Başkanı Kürşat Değirmenci, Yunus Emre İlkokulu Müdürü Soner Doğan ve Müdür Yardımcısı İbrahim Özçerezci, Rehberlik Araştırma Merkezi Rehber Öğretmeni Erol Taş ve öğrenci velileri katıldı.


Seminerde okula yeni başlayan öğrencilerde bir takım olumsuz davranışların gelişebileceği hatırlatılarak, bu dönemde anne ve babaların çocuklarına karşı sabırlı, hoşgörülü ve kararlı olmaları gerektiği vurgulandı.  Çocukların olumsuzlukları ve istenmeyen bir takım davranışları sergilemelerinin gayet doğal olduğu hatırlatılırken, bu tarz uyumsuzlukların çocukların anne-babalarının gözetiminden ve güven dolu ortamlarından ilk kez ayrılmasından kaynaklanabileceği dile getirildi.


Seminerin sonunda ve babaların çocukları ile yakından ilgilenmeleri,  okul görevlileri ve öğretmenlerle yakın diyalog halinde olunmaları gerektiği belirtilerek, beslenme ve uyku düzeni konularında da bilgi verildi.





Son Güncelleme: 18.09.2014 10:35
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.