Yamaç paraşütünde iddialıyız

Hitit Üniversitesi Havacılık ve Model Uçak Kulübü (HİMUK) öğrencileri teorik eğitimden sonra sınavdan geçti.

30 Ekim 2014 Perşembe 15:20
 Yamaç paraşütünde iddialıyız


Hitit Üniversitesi Havacılık ve Model Uçak Kulübü (HİMUK) öğrencileri teorik eğitimden sonra sınavdan geçti.


Havacılık ve Model Uçak Kulübü öğrencilerine Kimya Mühendisliği Öğretim Üyesi  Yrd. Doç. Dr. İbrahim Bilici tarafından ‘Yamaç Paraşütü Eğitimleri Yer Çalışması’ teorik eğitimi verildi. Öğrenciler daha sonra sınava tabi tutuldu.


Türkiye’de birkaç sayılı üniversitede sınırlı sayıda olan yamaç paraşütü eğitimleri yer çalışmasını başarıyla tamamlayan öğrencilerle meteorolojik koşullar elverdiği müddetçe her hafta sonu Çorum ve etrafındaki illerde ökyüzüyle buluşma programı düzenlendiğini açıklayan Yrd. Doç. Dr. Bilici, ilerleyen dönemlerde Türkiye genelinde düzenlenen festival ve şenliklere üniversite adına katılacaklarını,  üniversiteyi en iyi şekilde temsil edeedeceklerine inançlarının tam olduğunu ifade etti.


“Risk alındığı takdirde çok ağır sonuçları olduğunun farkında olan kulübümüz için güvenlik birinci sırada önemli” diyen Bilici, bu sporla yetişen öğrencilerin bölgenin güzel ve yamaç paraşütü sporu için elverişli coğrafyasından faydalanarak ileride üniversiteyi ulusal ve uluslararası yarışmalarda başarılı ile temsil edeceklerini kaydetti. Bilici, “Ters rüzgar diye bir şey olmadığını belirten Bilici, kulüpten yetişen öğrencilerin 350 kilometre olan Türkiye rekorunu kıracaklarına inandıklarını sözlerine ekledi.


Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Reha Metin Alkan, üniversite kulüplerinin çok aktif çalıştığını, bu tür çalışmaları çok önemsediğini söyledi. Heyecan verici bu tür faaliyetlerin ülke geleceğinin teminatı olan geçlerin bakış açısında farkındalık yarattığını, bilgi ve deneyimlerine katkı sağladığını belirten Alkan, bu tür çalışmalara çok değer verdiklerini, onlardan gelen tüm taleplerin imkanlar ölçüsünde azami gayretle değerlendirmeye çalıştıklarını kaydetti. Rektör Alkan, öğrencilerin küresel rakipleriyle yarışabilir hale gelmeleri ve gerekli olan bilgi donanımına sahip bireyler olmaları için her türlü kaynağın  sağlandığını ve bu desteklerin artarak devam edeceğini kaydetti.


Havacılık ve Model Uçak Kulubü


Himuk Kulübü, üyelerinin kişisel, sosyal, kültürel, havacılık ve RC modelleme alanlarında gelişimlerini sağlamayı hedefler.


Himuk, bütün öğrencilere tanıtmak ve öğrenciler için çekim merkezi olmak, fakülteler arası etkileşimi sağlayarak, öğrencilerin kaynaşmasını sağlar.


Her fakülteden birer temsilci seçerek organizasyonlarda ve çalışmalarda söz sahibi olmalarını sağlar.


Tüm fakültelerin havacılık ve RC modelleme alanında bilgi sahibi olmasını sağlar.


Öğrencilerin havacılık ve RC modelleme konularında çalışmalarını ve araştırma yapmalarını sağlar.


Öğrencilerin araştırmacı kimliklerini ön plana çıkartmak, üniversitenin adını yapılan araştırma ve çalışmalarla duyurarak hak ettiği ilgi ve beğeniyi kazanmasını sağlar.


Havacılık ve RC modelleme alanlarındaki uzman konuşmacıları çağırarak öğrencilerin meraklarını giderir.


Çeşitli etkinlikler düzenleyerek öğrencilerin ilgi ve alakalarını artırmak, ihtiyaç duyuldukça öğrencilerin gelişimini sağlamak amacıyla geziler düzenlemek.


Türkiye sivil havacılık kulüplerinin düzenlemiş olduğu model uçak ve havacılık şenliklerini ilimizde de düzenlenmesini sağlayarak  Hitit Üniversitesi olarak da ev sahipliği yapmak.


Üniversite havacılık ve RC modelleme alanlarındaki becerilerini yarışmalarda ortaya koymak ve yapılacak projelerle ulusal ve uluslararası platformda yer alabilmek.


RC model yapım ve bu alanda çalışma ortamını sağlamak.


Havacılık ve RC modelleme alanlarında üyelerimizin uzmanlar tarafından eğitilmesini sağlamak.




Son Güncelleme: 30.10.2014 15:26
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.